Головна Політакценти Через Порошенка Туск заговорив українською, а світ почав поважати Україну — блогер

Через Порошенка Туск заговорив українською, а світ почав поважати Україну — блогер

Виступ президента Європейської Ради Дональда Туска українською мовою на засіданні українського парламенту в присутності президента Петра Порошенка став проявом високої поваги Європи та світу до голови нашої держави та до України в цілому. Таку думку на своїй сторінці в Facebook висловив блогер та політичний експерт Олексій Голобуцький.

“Мене сповнює гордість — очільник Європейської Ради висловив 15-хвилинним виступом українською свою безпрецедентну повагу та шану, і особисто президенту, і Верховній Раді, і кожному українцю. Він продемонстрував, що весь світ поважає Україну”, — написав експерт.

“Це максимально відверте висловлення підтримки нашого євроінтеграційного курсу, який зусиллями Порошенка Рада закріпила в Конституції. І весь світ визнає цей крок, що і доводить виступ Туска українською. А чого варті процитовані Туском вірші про Євромайдан?” — зазначив блогер.

Він також звернув увагу на те, як добре Туск говорить українською мовою. Експерт додав, що багато українських політиків не володіють державною мовою на такому рівні, “особливо з когорти тих, хто нібито хоче будувати Україну, але при цьому поглядає на Кремль”.

“Виступ Туска — це сигнал підтримки від Європи. Сигнал підтримки нашого президента, адекватних наших політиків, і кожного українця, хто і п’ять років тому, і сьогодні робить все заради нашого спільного європейського майбутнього”, — підсумував Голобуцький.