Головна Політакценти У Тернополі 113 річницю від дня народження Степана Бандери відзначили смолоскипною ходою

У Тернополі 113 річницю від дня народження Степана Бандери відзначили смолоскипною ходою

Із смолоскипами в руках ми пройшли центральними вулицями Тернополя від міського стадіону імені Романа Шухевича до пам’ятника Степану Бандері!

Сотні учасників ходи в унісон скандували: «Слава Степану Бандері», «Слава Героям України»!

“Ми вкотре показали, що Степан Бандера для нас є справжнім Героєм! Він — промінь надії! Людина, якій судилося повести за собою українську націю! Ще будучи зовсім юним, він мав неабиякий авторитет! За ним йшли українці!Ми бачимо сьогодні, як проростають ідеї Степана Бандери та його мудрі настанови! Степан Бандера — це не пам’ятник, не велике полотно, а заклик до Соборності нашої держави, до побудови могутньої України, про яку мріяло не одне покоління українців!

Слова, написані у книзі «Перспективи української революції», стали дороговказом не для одного покоління наших співвітчизників! Учасники Революції на граніті, «Помаранчевої революції», Революції гідності, наші Захисники — люди, які були озброєні ідеєю українського націоналізму. Степан Бандера — безсмертний для нас та майбутніх поколінь! Степан Бандера ніколи б не відступив, не зрадив, не схилив голову перед ворогом! Степан Бандера — лідер, який підняв за собою всю націю на боротьбу!

Ідеї Степана Бандери перемогли, адже немає сьогодні ні Радянського союзу, ні Рейху, а є велика Україна!Ми повинні виховувати молоде покоління українців на прикладі Степана Бандери, й тоді жоден окупант не ступить на святу українську землю!

Цьогоріч ми відзначаємо 80-ту річницю створення Української повстанської армії та 110-ту річницю від Дня народження також незламного борця, нашого земляка Ярослава Стецька. Відтак, Тернопільська обласна рада проголосила 2022-ий роком УПА та Роком Ярослава Стецька. Жоден ворог не сміє нам вказувати, кого з Героїв ми маємо шанувати! Слава Україні! Слава Степану Бандері!” – відзначив Михайло Головко.