Головна Політакценти У Тернополі суд та фейкові активісти – проти дітей з ДЦП

У Тернополі суд та фейкові активісти – проти дітей з ДЦП

У Тернополі готують до відкриття унікальний реабілітаційний центр із сучасним обладнанням. Там безкоштовно проводитимуть реабілітацію для дітей Тернопільської громади з діагнозом ДЦП та дітей з інвалідністю, яка пов’язана з опорно-руховим апаратом. Але поява такого центру не в Києві, не у Львові, не в Буковелі, а саме в Тернополі, викликало справжню істерію в окремих так званих активістів.

Тернопільські ЗМІ окупували матеріали про незаконність відкриття центру, різноманітні суди «закидали» позовами. Як наслідок, Антикорупційний суд зобов’язав НАБУ розслідувати так звані можливі зловживання при наданні дозволу на відкриття реабілітаційного центру. Отож, спробуємо розібратися, хто і чому в Тернополі «воює» проти дітей з інвалідністю, які нарешті зможуть безкоштовно проходити реабілітацію на сучасному обладнанні у власному місті.

Що це за центр

Тернопільське підприємство «ПАКО ЛТД» виграло тендер на оренду приміщення за адресою Кривоноса, 7А. Підприємство спеціалізується на реабілітації людей з інвалідністю. В тому числі з діагнозом ДЦП. Інвестор вже вклав більше 20 мільйонів гривень у ремонт приміщення та облаштування на прилеглій території спеціалізованого реабілітаційного полігону. Це буде унікальний реабілітаційний центр світового рівня для людей з інвалідністю і для тих, які мають захворювання опорно-рухового апарату. Там будуть розміщені лікувальні тренажери, гідромасажні ванни, «Система павук», будуть проводитися тренування у воді, в інтерактивній кімнаті, залі ЛКК, встановлять 3D-сканер тіла. У центрі буде наноскелет, який допоможе стати на ноги людині, яка не ходить. І це не весь перелік послуг. З кожним пацієнтом працюватиме реабілітолог. Ці послуги безкоштовно будуть отримувати діти з Тернопільської громади з діагнозом ДЦП та діти з інвалідністю, яка пов’язана з опорно-руховим апаратом. На подвір’ї також буде створена зона реабілітації на відкритому повітрі з всіма необхідними тренажерами. Це буде загальноукраїнський центр реабілітації.

Тому тернополяни мають лише радіти, що у їх місці з’явиться такий реабілітаційний центр. Але чомусь радіють не всі. Навіть роблять все можливе, щоб він не відкрився.

Діти з діагнозом ДЦП можуть залишитися без реабілітації через псевдо активістів

Так звані активісти подали позов до суду. Так би мовити міська рада замість приватного дитячого садочка погодилася відкрити центр реабілітації.

Підприємство «ПАКО-ЛТД» під час електронних торгів через систему Prozorro.Продажі виграло конкурс оренди, запропонувавши 30 тис. грн у місяць. Зауважте, при початковій ціні лоту 27 272,50 грн. Тобто запропонувало місту більшу орендну плату, ніж визначили незалежні оцінювачі.

Псевдо активісти пропонували «кришування» реабілітаційному центру

Хто воює проти дітей з ДЦП? Відповідь дуже проста. Так звані «професійні» активісти, які звикли діяти за бандитськими законами 90-х. Прийшли і почали пропонувати кришування. Їм відмовили. Тоді вони нацькували НАБУ і суди. Уважні читачі можуть прослідкувати за публікаціями у соцмережах і статтями, хто виступив категорично проти створення у Тернополі сучасного реабілітаційного центру. Гроші вони заробляють шантажем підприємців. Як працює схема заробляння коштів такими активістами можна прочитати за цим посиланням.

Якщо реабілітаційний центр не запрацює, батьки маленьких тернополян, у яких ДЦП, як і раніше будуть змушені витрачати десятки тисяч доларів на реабілітацію своїх дітей за кордоном. І лише через те, що якийсь активіст не отримав свої 10 000 «благодійної допомоги».

Назар Матущак