Головна Політакценти У Тернополі презентували Національний план відновлення миру

У Тернополі презентували Національний план відновлення миру

Національний план дій для відновлення миру в Україні презентував у Тернополі лідер руху «Справедливість», кандидат у Президенти України Валентин Наливайченко. Це стратегічний, продуманий і покроковий план дій, який є дороговказом, як для майбутнього Президента, так і для всієї країни, реалізація якого розпочнеться у перший же день після виборів. Ключові його завдання: відновити мир у державі, знищити корупцію та розвивати економіку. Для виконання кожного із цих завдання необхідно провести ряд заходів.

Валентин Наливайченко переконаний, що для відновлення миру в Україні необхідно засосувати нову дієву міжнародну угоду стосовно деокупації України, створити Центр повернення заручників і військовополонених, посилити Збройні сили України.

«Вважаю, що новий президент має виступити з ініціативою, щоб об’єднати зусилля США і країн ЄС і на основі українського плану дій з деокупації, вийти на примус, на тиск і як результат – на деокупацію наших тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей та Автономної республіки Крим, – зазначив Валентин Наливайченко. – Спільно з міжнародними партнерами маємо вийти на таку дію, щоб примусити агресора вивести війська і спецслужби з української території. Це головна мета нової дієвої міжнародної угоди і ключовий момент мого плану відновлення миру. Як новий Президент гарантую, що створимо Центр повернення заручників і військовополонених і повернемо додому всіх українців. Цей центр також займатиметься всіма питаннями розшуку безвісти зниклих, лікуванням, наданням медичної і психологічної реабілітації захисникам і ветеранам.».

План відновлення миру базується на національній програмі дій – мобілізації всієї влади, всіх можливостей країни для того, щоб посилити збройні сили України, запустити оборонні підприємства, завантажити їх замовленнями в інтересах обороноздатності України, та створенні добровольчої української армії.

«Настав час, щоб новий Президент ініціював закон про добровольчу українську армію і така армія буде створена, – каже Валентин Наливайченко. – У плані дій ключове місце посідає направлення таких замовлень і виготовлення такого знаряддя і озброєння, які відповідатимуть стандартам НАТО. Переконаний, що Україна має почати реальну інтеграцію у НАТО, насамперед через створення боєздатних збройних частин, військових частин із запрошеними до них міжнародних експертів, через підняття рівня боєздатності до рівня країн-членів НАТО. Для нас відновити мир означає стати сильнішими у питаннях оборони і безпеки. Тому серйозне посилення сектору оборони і сектору безпеки серед ключових пріоритетів для мене, як майбутнього Президента.».

Серйозною перепоною для інтеграції України у Європейський Союз є корупція. Тому друге важливе завдання після відновлення миру – це знищення корупції в країні на всіх рівнях.

«Для відновлення миру, для деокупації в середині країни, нам треба знищити корупцію у владі, – каже кандидат у Президенти Наливайченко. – Не розповідати, що хтось із нею буде боротися, а знищити, починаючи з посади Президента. Президент не може займатиметься бізнесом, тим більше у Росії, керувати державою не повинен бізнесмен, який має офшори, викрадаючи туди мільярди. Я ініціюю проект закону про імпічмент Президента. Необхідно також зняти недоторканості і привілеї з Президента, депутатів, суддів. Треба запустити роботу антикорупційного суду України, як незалежного суду, у якому всі антикорупційні розслідування журналістські, громадських організацій та антикорупційних органів нарешті отримають судовий розгляд і жорсткі покарання. Особливо це стосується розслідування корупційних дій можновладців, людей, які у владі розкрадали або розкрадають країну, запровадити жорстокі покарання включно до довічного ув’язнення. Найбільшою перешкодою, я це чую від усіх міжнародних партнерів, для України при інтеграції у Європейський Союз була і є корупція у владі. Тому треба прибрати цю перешкоду відновити рух країни, відновити зміни в країні до європейських стандартів, європейського законодавства, рішуче позбавившись корупції.».

Валентин Наливайченко стверджує, що Україна готова спільно з міжнародними партнерами повертати з усіх офшорів, мільярди викрадені можновладцями. Такі злочини не будуть мати строків давності, і застосовуватимуться, як до колишнього прем’єр-міністра Павла Лазаренка, так і до нинішнього Президента Петра Порошенка.

«Ми зробимо все, щоб повернути в український бюджет все, що вони заховали і викрали в офшори, – зазначає лідер руху «Справедливість». – Я переконаний, що це гроші українців і вони мають повернутися і працювати в українській економіці, українському бюджеті, українському пенсійному фонді. Досить можновладцям жити за рахунок українців, утримувати іноземні фабрики, заводи, вілли, пароплави. Час повернути викрадене у державу.».

Щоб змінити ситуацію в країні на краще необхідно також внести зміни до законів щодо децентралізації. Йдеться про те, щоб посилити і визначити право об’єднаних територіальних громад розпоряджатися і володіти землями, надрами та бюджетами. Окрім цього, об’єднанні територіальні громади повинні отримати право призначати та відкликати з влади керівників правоохоронних органів та суддів, депутатів місцевих органів самоврядування та Верховної ради України.

«Децентралізація справді запрацює тоді, коли люди дійсно отримають у свої руки владу від нового центрального уряду, отримають справедливі закони, які гарантують їм право розпоряджатися своїми землями і визначати власне життя.».

Спільно з командою молодих українських економістів Валентин Наливайченко розробив декілька пріоритетних національних програм розвитку країни. Стосуються вони державної підтримки промисловості і виробництва. Обов’язково, галузь за галуззю, держава має виступити інвестором та запустити авіабудування, залізницю, відновити будування вагонів і рухомого складу для «Укрзалізниці», і всього того, що поверне до роботи всю інфраструктуру транспорту і зв’язку в Україні. Команда Валентина Наливайченка також має програму збереження і розвитку галузі охорони здоров’я та інших важливих галузей.

«Збереження обласних та районних лікарень та медичних колективів і їх державне фінансування стане національним пріоритетом для нового уряду та нового Президента, – відзначає Валентин Наливайченко. – Те ж стосується освіти. Маю національну програму підтримки та розвитку освіти. Сільські і районні школи повинні працювати, а не закриватися. Потрібно відновити кожну ключову галузь і займатися її розвитком, а не згортанням і знищенням того, що так потрібно для розвитку української нації, яка має власні переваги, і яка стала на шлях розвитку.».