Головна Політакценти У Тернополі на стадіоні «Текстерно» провели толоку

У Тернополі на стадіоні «Текстерно» провели толоку

Напередодні великодніх свят на стадіоні «Текстерно», що на проспекті Злуки, провели весняну толоку. Екологічну акцію ініціював депутат округу № 35 Віктор Шумада.

– Вже традиційно під час двомісячника благоустрою прибираємо стадіон «Текстерно». Минулого року провели тут три толоки. Ця територія була надзвичайно засмічена. Тоді ми зібрали і вивезли понад 100 мішків сміття, також були вирізані кущі та самосіви. Цьогоріч першу толоку провели перед великодніми святами, –  розповідає секретар Тернопільської міськради, голова міської організації партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Віктор Шумада. – Діти активно займаються спортом на цьому стадіоні. Незабаром тут буде працювати професійний тренер. Відповідно охочі будуть мати можливість розвивати свої спортивні здібності, грати у футбол. Прибираємо територію, щоб тут були належні умови для реалізації запланованих проектів та заходів.

Організатори і учасники толоки закликають мешканців навколишніх будинків долучитися до екологічної ініціативи.

«Ми тут традиційно проводимо весняну толоку. Я постійно беру участь у таких заходах. Але було би дуже добре, якби молоді люди розуміли, що після себе треба прибирати. Ми показуємо приклад, допомагаємо їм і сподіваємося, що молоді тернополяни звернуть увагу на питання екології», – каже тернополянка Марія Хомик.

Депутат округу № 35 Віктор Шумада переконаний, що стадіон «Текстерно» незабаром стане масштабним спортивним центром у мікрорайоні.

«На сьогодні готується проектна документація на будівництво мультиспортивного комплексу на «Текстерно». Тут можна буде займатися греко-римською боротьбою, а також волейболом та іншими ігровими видами спорту. Це буде великий комплекс на 3 тисячі глядацьких місць. Переконаний, що цей стадіон стане потужним центром для занять спортом», – наголошує Віктор Шумада.