Головна Політакценти У Тернополі на сесію обласної ради прийдуть активісти

У Тернополі на сесію обласної ради прийдуть активісти

Сьогодні о 14.00, у Тернополі відбудеться позачергова сесія Тернопільської обласної ради на якій розглянуть лише одне питанння, щодо розгону учасників блокади торгівлі з ОРДЛО на станції Кривий Торець.

На розгляд депутатів буде винесено одне питання – “Про заяву депутатів Тернопільської обласної ради “Про засудження силового розгону 13 березня 1017 року Редуту №3 імені добровольців 16 батальйону 58 мотопіхотної бригади блокади торгівлі з окупованими територіями”.

Фракція обласної ради “Обєднання “Самопоміч” ініціює сесію та готує такий проект звернення.
ПРОЕКТ ЗВЕРНЕННЯ

Президенту України
Порошенку Петру Олексійовичу
Прем’єр-міністру України
Гройсману Володимиру Борисовичу
Голові Верховної Ради України
Парубію Андрієві Володимировичу

Звернення

депутатів Тернопільської обласної ради до Президента України Петра Олексійовича Порошенка, Прем’єр-міністра України Володимира Борисовича Гройсмана, Голови Верховної Ради України Андрія Володимировича Парубія, обласних рад про засудження силового розгону 13 березня 2017 року Редуту №3 імені добровольців 16 батальйону 58 мотопіхотної бригади блокади торгівлі з окупованими територіями

Петре Олексійовичу!
Володимире Борисовичу!
Андрію Володимировичу!

Силове знищення 13 березня 2017 року поблизу залізничної станції «Кривий Торець» Редуту №3 імені добровольців 16 батальйону 58 мотопіхотної бригади та незаконний арешт 46 ветеранів-учасників АТО, які брали участь у блокаді торгівлі з окупованими територіями продемонстрували, що влада України працює в інтересах окупанта, захищаючи кривавий бізнес та принижуючи ветеранів, які відстояли країну в 2014 році. Цинізм поведінки центральної влади виявляється у формі та часі проведення захоплення – в переддень «Дня добровольця», дня вшанування усіх хто першим піднявся на захист України від агресії Російської Федерації.
Категорично вимагаємо негайно відреагувати згідно Законів України на протиправні дії окремих посадових осіб причетних до виконання та погодження спецоперації, які намагаються спровокувати в Україні внутрішній конфлікт – протиставити представників Збройних сил України працівникам Міністерства Внутрішніх справ України та Службі безпеки України. Крім цього так звана «усна» заборона вільному руху волонтерів у зону АТО піднімає градус соціальної напруги та недовіри до керівництва держави.
Олігархічна влада України виконала наказ Кремля та пішла проти людей. Зухвало, незаконно та криваво. Ми розцінюємо це як повернення до найгірших практик оточення Януковича.
Тернопільська обласна рада застерігає МВС та Антитерористичний центр СБУ від наступних провокацій силового протистояння всередині країни. Вимагає публічного вибачення Президента перед затриманими людьми та невідкладної відставки міністра МВС Авакова А.Б. та керівника АТЦ СБУ Малікова В.В. за застосування сили проти учасників блокади.
Парламент має довести, що в Україні є 226 проукраїнських депутатів, спроможних визнати Росію окупантом та заборонити торгівлю на крові, ухваливши закон «Про тимчасово окуповану територію України». Створити тимчасову депутатську комісію для розслідування даного інциденту і притягнення винних осіб до відповідальності.
Ми наголошуємо, що продовження переслідування учасників блокади, знищення Редутів, застосування сили, негласна підтримка контрабанди, поставить під сумнів легітимність виконавчої гілки влади.

Прийнято
___________ 2017 року на _____ сесії Тернопільської обласної ради шостого скликання
м. Тернопіль