Головна Політакценти У Тернополі застерігають від провокацій на 9 травня

У Тернополі застерігають від провокацій на 9 травня

9 травня реваншистські сили «Опозиційної платформи – За життя» планують провести провокаційні акції з ідеями та гаслами «русского міра» в НАШИХ українських містах. Тернопіль також потрапив у список міст, де планується ворожа діяльність.

Основною метою є висвітлення гарної картинки в ЗМІ і начебто «доказу» того, що прихильників «русского міра» в містах України ще багато.

Активісти “Вільних Людей” у Тернополі відзначають, що використання проросійським силами пам’яті мільйонів людей заради провокацій проти нашої держави є неприпустимим. В рамках громадської ініціативи “Захисти Україну” активісти будуть моніторити ситуацію щодо дотримання українського законодавства учасниками провокаційних акцій та недопущення бездіяльності з боку поліції.

Нагадаємо, що згідно ч. 1 ст. 4 Закону України “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки” публічне використання радянської символіки (червоні прапори, символіка з написом “СССР”, червоні зірки, інша радянська символіка, зокрема, серп і молот ) заборонене та карається законом.

Публічне використання “георгіївської стрічки” карається за ст. 173-3. Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Громадська організація “Вільні Люди” звернулася до Головного управління Національної поліції в Тернопільській області з проханням вжити заходів, щоб унеможливити порушення закону України про декомунізацію 9 травня.