Головна Політакценти Ухвалено бюджет Тернопільщини на 2021 рік

Ухвалено бюджет Тернопільщини на 2021 рік

Сьогодні  відбулося 3 пленарне засідання Тернопільської обласної ради VII скликання.

Серед низки питань порядку денного було ухвалення бюджету області на 2021 рік.Цьогоріч депутати вирішили не зволікати з ухваленням цього питання.Ухвалення бюджету підтримало 60 депутатів.

Прогноз доходів обласного бюджету становить 801 мільйон гривень.Головними джерелами доходів обласного бюджету  є податок на доходи фізичних осіб – 735 млн гривень, податок на прибуток підприємств – 37 млн гривень; рентна плата за спеціальне використання природних ресурсів – 7,3 млн гривень, плата за надання адміністративних послуг – 20 млн гривень, частина чистого прибутку (доходу) комунальних унітарних підприємств та їх об’єднань, що вилучається до бюджету, – 240 тис. гривень;  надходження від орендної плати за користування цілісним майновим комплексом та іншим майном, що перебуває у комунальній власності, – 350 тис. гривень, орендна плата за водні об’єкти – 380 тис. гривень, інші надходження – 730 тис. гривень.

Вітаю депутатський корпус і всю громаду Тернопільщини з консолідованим рішенням. Розуміючи всю відповідальність перед нашими земляками що ми ухвалили головний фінансовий документ на наступний рік,— зазначив голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко.