Головна Політакценти «Українців довели до стану вимираючого жебрака. Тому треба змінити діючу систему влади»,...

«Українців довели до стану вимираючого жебрака. Тому треба змінити діючу систему влади», – нардеп Сергій Мельничук

Об’єднатися та завершити справу, розпочату у 2014 році, тобто змінити діючу систему влади пропонує народний депутат України, перший командир батальйону «Айдар» Сергій Мельничук. Для цього він відвідає всі регіони, щоб дізнатися чи залишилися ще протестні сили, які брали участь у Майдані та Революції гідності. Побував Сергій Мельничук і на Тернопільщині.

«Я приїхав поспілкуватись із людьми з різних таборів, оскільки важлива думка кожного громадянина України. Сьогодні нам бажано налагодити контакт усіх здорових протестних сил в регіоні, які залишилися після Майдану, – зазначив нардеп Сергій Мельничук. У 2014 році ми всі хотіли, щоб покращилося наше життя, щоб змінилася політична система, щоб відсторонити від влади тих, хто грабував країну більше 25 років, і до влади прийшла нова система, демократична. Але ті, хто у 2014 році провів Революцію гідності, пішли захищати територіальну цілісність держави. Ті, хто міг тримати зброю в руках пішли на схід, багато з них загинуло у котлах, декого переслідують досі, і Майдану, як такого, не сталося. Ми спеціально залишали Майдан, який нагадував би Верховній раді України, що ми повернемося. Але війна досі триває, обраний Президент боїться, щоб війська не вернулися на місця дислокації і добровольці не повернулися на свої місця, завершили революцію і прийшли до влади. Президент, Аваков, Турчинов, Яценюк прилаштувалися «біля корита» і продовжують далі грабувати те, що ми відстоювали. Тому вирішив відвідати регіони України, щоб побачити, що залишилося з протестного потенціалу, об’єднати людей, щоб ми змінили систему, закінчили те, що було розпочато».

Сергій Мельничук виступає проти силових методів зміни влади, проливання крові. Тому його варіант – це проведення дострокових парламентських та президентських виборів. Але для того, щоб владу дійсно змінити необхідно об’єднатися всім активним українцям.

«Як мінімум маємо провести дострокові вибори, як парламентські, так і президентські, якщо встигнемо, – каже народний депутат. – Для цього часу мало залишилось, але кожен місяць грабунку лягає на плечі українців, кожна сесія ВРУ і місцеві сесії приймають рішення проти громад, проти України. І чим дальше дамо їм зайти, тим складніше буде потім виправляти зроблені помилки. Ми маємо якнайшвидше зупинити вакханалію, яка є зараз, знущання над нами, пограбування, і повернутися до влади народу, як це записано у статті 5 Конституції України. Країна зараз в занепаді, громадяни України в більшості доведені до стану вимираючого жебрака. Країна вимирає: на 200 тисяч осіб в рік смертність перевищує народжуваність, щомісяця 100 тисяч людей безповоротно виїжджає закордон, біда в країні велика. І винуватці цього не тільки ті, хто до цього країну довів, але й та активна частина громадянського суспільства, яка сидять і нічого не намагається зробити. Потрібно просто не тягнути покривало на себе, а об’єднатися для того, щоб змінити все-таки діючу політичну систему в країні».