Головна Політакценти «УДАР Віталія Кличка» озвучив кроки у зв’язку із загрозою наступу Росії: мобілізація...

«УДАР Віталія Кличка» озвучив кроки у зв’язку із загрозою наступу Росії: мобілізація ресурсів, розмова з суспільством і чіткий план дій

Для стримування збройної агресії Росії Україна має демонструвати рішучість та здатність захистити свої території.

Так вважають у партії «УДАР Віталія Кличка».

Нагадаємо, два американські видання The Washington Post та Politico повідомили про перекидання російських військ до українського кордону. У Міністерстві оборони України цю інформацію спершу не підтвердили, а потім припустили, що контингент російських військ на кордоні з Україною може зрости у грудні-січні.

Уже три тижні весь світ спостерігає доволі дивну картину. Спираючись на дані космічної розвідки, США та інші партнери України на Заході попереджають про реальну можливість нового широкомасштабного наступу Росії на нашу державу. Вище керівництво України спочатку взагалі не «бачило» ознак підготовки ворога до нового акту агресії. А тепер намагається піддати сумніву вірогідність розвитку подій за таким сценарієм. Більше того, тих, хто закликає до особливої пильності, звинувачують у поширенні панічних настроїв, повідомляють в «УДАРі Віталія Кличка».

«Ударівці» наголошують, що для того, аби зірвати плани агресора, потрібна мобілізація всіх ресурсів на потреби оборони, а не розтринькування їх на сумнівні проекти.

Потрібна також чесна розмова із суспільством щодо серйозності викликів, з якими стикається Україна в безпековій сфері, включно з енергетикою. Нарешті, потрібен чіткий план дій на випадок екстремальної ситуації, скоординований з нашими союзниками та партнерами. Відсутність політики «одного голосу» серед посадовців, що відповідають за безпеку і оборону, є не менш небезпечною, ніж російські війська і дезінформаційна кампанія, – кажуть в «УДАРі Віталія Кличка».

«УДАР» також закликає міжнародних партнерів вжити адекватних заходів у протидії деструктивним діям російського агресора.

Окрім сталих методів політико-дипломатичного тиску, закликаємо міжнародних партнерів посилити тиск на російську влада та впровадити новий пакет санкцій, який стане болючим ударом по російській економіці та зможе зупинити намір РФ дестабілізувати ситуацію на кордоні. Українська влада має негайно закликати наших міжнародних партнерів до проведення на території України багатоцільових військових навчань,вважають у партії.

Експерти «УДАРу» виступають з ідеєю, щоб спільні військові навчання НАТО, а відтак – присутність військ країн НАТО на території України, були перманентними. Це стане важливим фактором гарантування безпеки в Україні та відверне «гарячі голови» в Кремлі від ескалації військового конфлікту в Україні.

Щодо центральної влади, то вона, на думку «ударівців», має в координації з місцевою владою ініціювати проведення регулярних зборів та навчання підрозділів територіальної оборони, посилювати їхню взаємодію з підрозділами Збройних сил України.