Головна Політакценти «УДАР Віталія Кличка»: Влада продовжує цілеспрямовану кампанію з придушення місцевого самоврядування в...

«УДАР Віталія Кличка»: Влада продовжує цілеспрямовану кампанію з придушення місцевого самоврядування в Україні

Навіть у час загрози російського наступу уряд та Офіс президента продовжують незаконно перетягувати на себе повноваження місцевого самоврядування.

Про це заявили у партії «УДАР Віталія Кличка».

«УДАРівці» обурені Постановою № 43, якою уряд у неконституційний спосіб змінив порядок призначення голів райдержадміністрацій у Києві. Таким рішенням київського міського голову позбавили можливості пропонувати кандидатури голів райдержадміністрацій. Відтепер це робитиме не голова КМДА, а прем’єр-міністр.

У партії зазначають, що в такий спосіб влада продовжує цілеспрямовану кампанію з придушення місцевого самоврядування в Україні та намагається побудувати жорстку, недемократичну і неконституційну вертикаль влади

Обшуки в Чернігові та політичний тиск на мера Атрошенка не припиняються. Владислав Атрошенко на спільній з Віталієм Кличком пресконференції в «Інтерфаксі» заявив, що метою обшуків у місті є бажання ОПУ змусити його відмовитись від висування кандидатури від команди 206 округу і припинити співпрацю з «УДАРом». Влада продовжує політичний тиск і на київську владу. 31 січня заступнику голови КМДА Петру Пантелеєву вручено підозру у справі приватного підприємства «Радикал», яке раніше було державним підприємством, – йдеться в заяві «УДАРу Віталія Кличка».

УДАРівці кажуть, що позицію мера столиці, якого обрали кияни та надали йому повноваження відстоювати їх інтереси, уряд не враховував та навіть не звертався по неї.

Оригінальне» рішення Кабінету Міністрів, який погодив звільнення трьох голів районних адміністрацій Києва без участі київського міського голови, засвідчило, що влада дуже слабко переймається підготовкою загонів територіальної оборони, натомість активно залазить у сферу повноважень місцевого самоврядування. Урядовці порушили закон, перевищивши свої повноваження. Бо місцеве самоврядування – це не втілення політичних забаганок центральної влади. Президент, підписавши розпорядження про звільнення, де факто підтримав незаконне рішення Кабміну. Не можна нехтувати Конституцією і законами!, наголосили в «УДАРі Віталія Кличка».

У сьогоднішніх умовах державна влада та місцеве самоврядування мають діяти спільно та злагоджено, зауважили в «УДАРі Віталія Кличка».

Сьогодні важливі єдність і спільні зусилля, щоб захистити і зберегти нашу державу. Українці знову мають продемонструвати свою гідність, згуртованість і готовність дати відсіч агресору, резюмували УДАРівці.