Головна Політакценти Тільки успішні реформи гарантують Україні успіх у вирішенні глобальних проблем, – Кличко

Тільки успішні реформи гарантують Україні успіх у вирішенні глобальних проблем, – Кличко

Мер Києва зауважив, що нині Україні допомагають і підтримують її партнери, але все, насамперед, залежить від самих українців.

Виклики, які нині стоять перед Україною, не повинні зупиняти чи сповільнювати нас в реформуванні країни, у боротьбі з корупцією, у розвитку наших міст. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко, виступаючи на відкритті 14-ої Щорічної зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES), передає  прес-служба КМДА.

Мер столиці зазначив, що тема цьогорічного форуму «Чи став світ новим? І що це означає для України?».

Він підкреслив, що світ змінився, оскільки перед ним постало багато нових викликів – геополітичних, економічних, військової агресії.

“«Що це означає для України, для якої на нинішньому етапі, всі ці виклики гостро постали одночасно? Це означає, що шлях у нас один – тільки ефективні реформи і успішні перетворення. Тільки зміцнення своєї державності і безальтернативний європейський напрямок», – наголосив Віталій Кличко.

Мер Києва додав, що нині Україні допомагають і підтримують її партнери та друзі, але все, насамперед, залежить від самих українців.

«Так, Україна четвертий рік протистоїть військовій агресії. Так, окупований Крим, а на сході країни гинуть наші захисники. Але це не повинно зупиняти нас чи сповільнювати в реформуванні країни, у боротьбі з корупцією, у розвитку наших міст. Тільки успішні перетворення і зміни, які будуть відчутними, – наш ключ до успіху і у вирішенні інших глобальних проблем!», – підкреслив Віталій Кличко.

Мер Києва подякував за підтримку всім друзям України, зазначивши, що без цього було б дуже складно протистояти російській агресії і зберегти країну. “

«Ми вдячні, що разом шукаємо нові підходи до того, як спільно протистояти викликам, які постали перед світом. І, повірте, ми здолаємо всі перепони, які стоять на шляху до успіху України. Я особисто дуже не хочу, щоб в моїй країні розчарувалися ні її громадяни, ні світ», – додав Віталій Кличко. Він підкреслив, що на прикладі змін в Києві українці демонструють, що готові працювати задля змін в країні.

«Ми готові працювати. І на прикладі змін в Києві це демонструємо. Ми готові боротися. І українці це довели. І ми готові до співпраці з нашими партнерами та друзями. Довіряйте нам!», – закликав мер Києва.

Віталій Кличко також зауважив, що вже вчетверте столиця України приймає учасників та гостей Щорічної зустрічі YES. Він додав, що цього разу церемонія відкриття відбувається в такому цікавому і здавна відомому місці Києва, як Бессарабський ринок.

«Якщо чесно, я спочатку здивувався такому задуму організаторів. А тепер дивлюся, так і правда ж, тут – і наші, так би мовити, аграрні можливості, і колорит старовинного міста, і творчий підхід до звичайних, повсякденних речей. Це все теж презентує Україну, її європейську столицю», – сказав мер Києва.

Віталій Кличко зазначив, що у нього виникла ідея – внести Бессарабку до одного з місць у туристичних маршрутах Києва. Мер Києва висловив упевненість, що Ялтинська Європейська стратегія повернеться зі своїми щорічними зустрічами в український Крим, у Лівадію.