Головна Політакценти Тернопільщину обділили державними субвенціями

Тернопільщину обділили державними субвенціями

Дві сусідні і цілком співставні за кількістю населення та площею області – Тернопільська та Івано-Франківська, отримали діаметрально протилежні суми коштів. Перша – 31 мільйон гривень, а друга у 5,5 разів більше – 169 мільйонів гривень.

Крім того, відзначаючи “значну участь” народних депутатів у процесі формування та виділення державних субвенцій, нами був проведений і моніторинг розподілу відповідних коштів по округах. Його результати наступні: понад 20 мільйонів гривень для своїх потреб отримали 27 виборчих округів, від 15 до 20 мільйонів гривень отримав 61-й виборчий округ, а от сума від 10 до 15 мільйонів гривень дісталася ще 29 округам. У свою чергу, понад 40% округів недоотримали коштів із державних субвенцій. Так, 38 округів отримали менше, ніж 10 мільйонів гривень, а ще 43 округи не отримали коштів зовсім. Це, на нашу думку, найбільш яскраво демонструє не лише нерівномірність розподілу субвенцій, але й відверту заангажованість процесу.
У свою чергу, понад 30 мільйонів гривень державних субвенцій отримали виборчі округи 8 народних обранців. Так, 168-й округ Валерія Писаренка, що на Харківщині, отримав аж 68 мільйонів гривень субвенцій на 3 великі інфраструктурні проекти. Це найвищий показник по Україні. На другому місці умовного рейтингу – 160-й округ Ігоря Молотка – 44 мільйони гривень, що виділені для проведення 117 заходів. Замикає ж трійку лідерів, із майже 40 мільйонами гривень субвенцій для здійснення 19 проектів, 97-й виборчий округ, що на Київщині. Інтереси округу в Раді представляє Павло Різаненко.
Одразу 3 округи з Франківщини потрапили до топ-отримувачів державних субвенцій: ВО 86 (Анатолій Дирів), ВО 83 (Олександр Шевченко) та ВО 88 (Юрій Тимошенко). Вони одержали від 35 до 40 мільйонів гривень субвенцій. Замикають вісімку “рекордсменів” 50-й округ Євгенія Гєллєра (Донеччина) та 99-й округ Костянтина Яриніча (Кіровоградщина) – по 34 мільйони гривень.

Таким чином, можна помітити майже алегоричну ілюстрацію фрази: “Одним усе, а іншим – нічого”.

За матеріалам Опора