Головна Політакценти Тернопільщина: ТВК призначила повторне голосування в одному з виборчих округів

Тернопільщина: ТВК призначила повторне голосування в одному з виборчих округів

Саранчуківська сільська виборча комісія Бережанського району Тернопільської області призначила повторне голосування з виборів депутатів відповідної сільської ради в одномандатному виборчому окрузі №5.

Найбільшу і водночас однакову кількість голосів набрали два кандидати у депутати Саранчуківської сільської ради, які балотувались в одному одномандатному виборчому окрузі. Так, кандидат від політичної партії ВО «Свобода» Микола Гула та кандидатка від Аграрної партії України Віра Сендецька після встановлення результатів голосування у ОВО №5 отримали по 29 голосів.

Відповідно до частини 6 статті 85 Закону України «Про місцеві вибори», якщо найбільшу і водночас однакову кількість голосів виборців у виборчому окрузі набрали два або більше кандидатів у депутати, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови, старости, територіальна виборча комісія призначає повторне голосування по цих кандидатурах.

У пункті 1 частини 1 статті 87 Закону «Про місцеві вибори» сказано, що у разі коли у виборчому окрузі в день голосування найбільшу і водночас однакову кількість голосів набрали два або більше кандидатів у депутати, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови, старости, то відповідна територіальна виборча комісія приймає рішення про проведення у виборчому окрузі повторного голосування.

У частині 3 цієї ж статті йдеться про те, що повторне голосування проводиться у неділю, не пізніш як у тритижневий строк після дня голосування. Організація і порядок проведення повторного голосування визначаються цим Законом з урахуванням особливостей, передбачених цією статтею.

Так, Саранчуківська ТВК призначила проведення повторного голосування в ОВО №5 на перших місцевих виборах депутатів Саранчуківської сільської ради на 19 листопада 2017 року.