Головна Політакценти Тернопільським нардепам допомагають кримінальні кола і партійні “нужніки”

Тернопільським нардепам допомагають кримінальні кола і партійні “нужніки”

68e718b69d1550387168c2653d8cb65f_XLУ списки помічників нардепів від Тернопілля потрапили досить цікаві постаті. Інформацію про своїх помічників вже оприлюднили всі тернопільські народні депутати Ігор Побер (БПП), Роман Заставний (Народний фронт), Михайло Головко (ВО «Свобода»), Тарас Юрик (БПП), Микола Люшняк (БПП), Юрій Чижмарь (Радикальна партія Ляшка), Олег та Степан Барни (БПП).

«Тернополяни» намагалися знайти інформацію по кожному з помічників-консультантів наших парламентарів. Для початку ми публікуємо ті дані, які вдалося роздобути з відкритих джерел інформації.

Чижмарь Юрій Васильович (Радикальна партія Олега Ляшка)

За строковим трудовим договором на постійній основі: Кібка Анна Андріївна

На громадських засадах: Сушко Ольга Володимирівна

Про Кібку Анну Андріївну вдалося знайти те, що була є 71-им номером у списку Блоку Віталія Кличка о Київської міської ради у 2010 році.

Сушко Ольга Володимирівна у 2006 році захищала кандидатську дисертацію в Донецькому державному університеті економіки і торгівлі ім. М.Туган-Барановського  на тему: «Рекламні стратегії підприємств ресторанного господарства».

Пастух Тарас Тимофійович (Політична партія «Об’єднання «Самопоміч»)

За строковим трудовим договором на постійній основі: Мірошниченко Олексій Володимирович

На громадських засадах: Базір Анатолій Михайлович, Рій Григорій Євгенович, Романчук Андрій Васильович

Олексій Мірошниченко – кандидат на парламентських виборах-2012 від Української Народної Партії, Одномандатний виборчий округ №129. Народився 13 березня 1974 року в місті Миколаєві, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, голова правління, Миколаївська обласна громадська організація “Об’єднання економістів”, член Української Народної Партії, проживає в місті Миколаєві.

Базір Анатолій Михайлович – ще один учасник виборів-2012. Самовисування, Одномандатний виборчий округ №97. Народився 24 вересня 1973 року в селі Велика Димерка Броварського району Київської області, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, помічник-консультант народного депутата України, безпартійний, проживає в місті Бровари Київської області.

Люшняк Микола Володимирович (Блок Петра Порошенка)

З поширенням дії Закону України «Про державну службу»: Костюк Олена Олександрівна, Павлишин Ігор Володимирович

За строковим трудовим договором на постійній основі: Бондар Олег Васильович

Окремої уваги тут потребує Бондар Олег Васильович. Людина з таким іменем – екс-мер Ірпеня та екс-глава Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. Свого часу була інформація про те, що міліція і прокуратура Київської області розслідують одразу кілька кримінальних справ про розкрадання землі та міської скарбниці Ірпеня в 2007-2010 роках, коли Бондар очолював це місто. Логічного закінчення справа так і не мала. Вдалося також довідатися, що на Бондара за допомогою кримінальних проваджень чинився політичний тиск.

Головко Михайло Йосифович (Всеукраїнське об’єднання «Свобода»)

З поширенням дії Закону України «Про державну службу»: Нагірний Олег Олександрович, Равлюк Христина Іванівна

За строковим трудовим договором на постійній основі: Мурич Вікторія Сергіївна, Напованець Роман Павлович, Петренко Іван Євгенович, Шеремет Євген Миколайович

За строковим трудовим договором за сумісництвом: Мисик Володимир Святославович

На громадських засадах: Гутник Андріян Юрійович, Красовський Костянтин Валентинович, Наливайко Олег Романович

Равлюк Христина Іванівна – особистий прес-секретар лідера ВО «Свобода» Олега Тягнибока.

Нагірний Олег Олександрович – донедавна заступник начальника Збаразької об’єднаної державної податкової інспекції. У кінці 2014 року пробував висувати свою кандидатуру на посаду начальника.

Наливайко Олег Романович – керівник ТзОВ «Юридична компанія «Стратег», яке має юридичну адресу: м. Київ, Печерський район, вул. Кіквідзе, 18А.

Гутник Андріян Юрійович – екс-нардеп від ВО «Свобода», екс-Голова наглядової ради ПАТ «Комплекс водних видів спорту» (м. Львів).

Красовський Костянтин Валентинович – екс- начальник відділу зв’язків з громадськістю, преси та інформації Тернопільської ОДА. Сьогодні працює у відомстві у справах неповнолітніх.

Побер Ігор Миколайович (Блок Петра Порошенка)

З поширенням дії Закону України «Про державну службу»: Мазур Геннадій Федорович

За строковим трудовим договором на постійній основі: Домашенко Петро Анатолійович, Кільчицький Михайло Петрович, Марченко Олег Володимирович

На громадських засадах: Базаєв Сіражутдін Гаджірамазанович, Главацький Геннадій Тадеушевич, Домашенко Петро Анатолійович, Драган Віталій Леонідович, Малінін Володимир Сергійович, Панченко Вадим Володимирович

Розпочнемо з першого – Мазур Геннадій Федорович. Людина з таким прізвищем фігурує у дуже гучному кримінальному скандалі. Будучи аступником податкової служби Вінницької області нібито вивіз у Туреччину тонну золота, за яке не сплатив податки. «Геннадій Мазур, будучи на посаді заступника Ірини Зленко, фігурував у кримінальному скандалі про золото, нібито ввезене в Україну з Туреччини подружжям підприємців, продане під виглядом прикрас власного виробництва і належним чином не оподатковане, – пише 20 хвилин. – Йшлося про тону золота і сім мільйонів несплачених податків.В службовому кабінеті податківця у „Книжці”, в його вінницькій квартирі та у приватному будинку в Тростянці проводила обшуки спецслужба. Він був свідком і міг стати підозрюваним. Дружина Мазура, тростянецька бізнес-леді, здавала в оренду виробничі потужності ладижинським ювелірам. Ті потім заперечували, що вінницький посадовець Мазур – їхня „криша”. Розповідали пресі, як самі всього досягли і що турецького золота в їхніх магазинах немає».

Після цього, у липні 2013 року, пан Мазур перебрався до столиці, де примостився помічником-консультантом «регіонала» Миколи Джиги.

Більше про цього екс-чиновника написав сайт http://maidanua.org.

Наступний одіозний одіозний помічник – Кільчицький Михайло Петрович.

19 жовтня минулого року при проведенні спільного рейду ДАІ та представниками Тернопільського осередку ВО “Автомайдан”,  було затримано трьох водіїв, які сіли за кермо напідпитку.

Одним із затриманих виявився Кільчицький Михайло Петрович, який у нетверезому стані керував автомобілем «Тойота Ленд Крузер», державний номер ВО1000АР. Перевірка на алкотестері Dragger виявила у диханні затриманого 1,30 проміле алкоголю (при нормі 0,2).

Михайло Кільчицький – директор ДП «Чортківське лісове господарство» (з 1997 року і до 11 березня 2014), а також мав бажання або повернутись на посаду або поставити свого сина.  Однак 16 жовтня на цю посаду призначено Василя Йосиповича Фреяка.

Базаєв Сіражутдін Гаджірамазанович – Тут все просто – президент Федерації пауерліфтингу України.

Главацький Геннадій Тадеушевич – керівник столичного торговельного центру «Бебімаркет» за адресою: м. Київ, вул. Академіка Туполєва, 17.

Помічник на громадських засадах – Драган Віталій Леонідович.

Людина з таким ім’ям та прізвищем відома у досить специфічних колах. Зокрема, сайт Ценроз.нет згадує таку особу як кума екс-нардепа Василя Деревляного і одного з лідерів збаразького кримінального угрупування Паші Баб’яра.

Барна Степан Степанович (Блок Петра Порошенка)

З поширенням дії Закону України «Про державну службу»: Дзудзило Володимир Миколайович, Косов Олексій Анатолійович

За строковим трудовим договором на постійній основі: Колібабчук Михайло Олексійович.

Дзудзило Володимир Миколайович – давній і найближчий соратник Степана Степановича. Входив з ним у найрізноманітніші партії, які змінював бос.

Косов Олексій Анатолійович – юрист. Донедавна зазначався, як донецький СПД, Донецьк, Донецька область. Школу закінчив у вже тепер «славнозвісних» Пісках.на останніх парламентських виборах – уповноважена особа ПАРТІЇ “БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА” в одномандатному виборчому окрузі №51. Цей округ включає: Микитівський, Центрально-Міський райони міста Горлівки, Донецької області.

Помічник за строковим трудовим договором на постійній основі: Колібабчук Михайло Олексійович. Людина  таким ініціалами зазначається, як керівник Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Християнсько-демократичний союз молоді». Також можна знайти такого чоловіка і як директора ТзОВ «Херсонські фрукти» та керівником Херсонська обласна громадська організація „Чорноморська бізнес ліга”.

Заставний Роман Йосипович (Народний фронт)

З поширенням дії Закону України «Про державну службу»: Витак Галина Йосипівна, Герасименко Людмила Сергіївна, Михайлюк Ірина Йосипівна

На громадських засадах: Витак Ольга Йосипівна

Галина та Ольга Витаки свого часу входили у керівні органи Бердичівського Блоку Юлії имошенко. Та потім зі скандалом були виключені. З цього приводу вони навіть написали листа на сайті БЮТ 13 квітня 2010 року: «Голові партії «ВО»Батьківщина» Тимошенко Ю.В. Витак Л.Й. Витак Г.Й. Апеляція Шановна Юліє Володимирівно! Незважаючи на Ваші розпорядження про призупинення виключення з партії її членів, 1.03 2010 р. бюро Жидачівської районної організації партії «ВО»Батьківщина», на якому був присутній голова Львівської обласної організації партії «ВО»Батьківщина» Іван Денькович виключили з партії Витак Лідію Йосипівну та Витак Галину Йосипівну. Витак Л.Й та Витак Г.Й. були членами партії «ВО»Батьківщина» з 2003 року. Витак Л.Й. з 2007 р. по 2009 р. працювала керівником громадської приймальні БЮТ , а Витак Г.Й. з 2003 р. є головою Жидачівської районної ВМГО «Батьківщина молода». Ми активно приймали участь у виборчій кампанії парламентських – 2006, 2007рр. та Президенських виборів – 2010 р. Витак Л.Й. працювала заступником керівника виборчого штабу БЮТ у Жидачівському районні в 2007 р. та 2010 р. Під час виборчої кампанії Президента-2010, коли Витак Л.Й. повністю сформувала виборчий склад членів ДВК та спостерігачів, пан Денькович І.В. особисто відвідав Жидачівський штаб і звільнив її із займаної посади. Після виборів 1 березня 2010 р. Денькович І.В. відвідує Жидачів вдруге і проводить бюро, на якому виключає з рядів партії Витак Л.Й. та Витак Г.Й. При цьому, обласний голова втручається в роботу громадської організації «Батьківщина молода» і робить молодіжні збори з членів районного бюро партії, де переобирає голову молодіжної організації. Витак Г.Й. працювала на виборах – 2010 р. у прес-службі керівника виборчої кампанії у Львівській області Швеця В.Д., є журналістом газети «Наша Батьківщина» та помічником народного депутата України Гриніва І.О. На наші неодноразові звернення до Вас, як керівника партії та Турчинова О.В. ми не отримали жодної відповіді. Дістати витяги з протоколів про виключення нас з партії ми не можемо, через посилання на дозвіл голови Жидачівського районної організації Майкута Я.Д. до голови Львівської обласної організації партії «ВО»Батьківщина» Деньковича І.В. Просимо Вас доручити Контрольно-ревізійні комісії партії «ВО»Батьківщина» поновити Витак Л.Й. та Витак Г.Й. в Жидачівській районній організації партії «ВО»Батьківщина» та проконтролювати проведення звітно-виборчих конференцій в Жидачівській районній та Львівській обласній організації партії «ВО»Батьківщина». Витак Лідія Йосипівна 0676979103 Витак Галина Йосипівна»

Герасименко Людмила Сергіївна у  2006 році у стінах  Київського національного університету ім. Тараса Шевченка написала десиртацію на тему: «Народне ополчення та винищувальні батальйони в обороні Києва (1941 р.)».

Барна Олег Степанович (Блок Петра Порошенка)

З поширенням дії Закону України «Про державну службу»: Задорожна Анастасія Петрівна, Краженко Леонід Йосипович, Сташків Михайло Федорович

На громадських засадах: Боднар Андрій Ярославович, Варишко Петро Васильович, Красовський Ігор Євгенович, Куракса Ігор Павлович, Марчишак Василь Павлович, Мойсеюк Василь Петрович, Саварин Володимир Зенонович, Сливинський Ігор Іванович, Степовий Олександр Сергійович, Шипітка Роман Борисович, Якимів Роман Васильович.

Краженко Леонід Йосипович у Базі патентів України зазначається, як автор «Електроплазмолізатор для рослинної сировини», «Спосіб отримання яблучно-пектинової пасти» та «Відстійник для розділення суспензій».

Сташків Михайло Федорович – тимчасово не працюючий, депутат Чортківської районної ради від «Фронту змін». У 2014 році на виборах у парламент був уповноваженою особою від «Блоку Петра Порошенка».

Боднар Андрій Ярославович – вчитель.

Варишко Петро Васильович – член Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції, адвокат.

Куракса Ігор Павлович – керівник ТзОВ «Торговий дім «Вектор-постач». Юридична адреса: 03134, м. Київ, вул. Булгакова, 16.

Людина з іменем Марчишак Василь Павлович зазначається, керівник кількох підприємств: ПП «Укрспецзвязок» (Київська обл., м. Славутич, вул. Військових Будівельників, 8), ТОВ «РІЕЛТ ІНВЕСТ ГРУП» (м. Київ, вул. Іванова, 10), ТОВ «Домеко» (м. Київ, пр-т Гагаріна, 14).

Мойсеюк Василь Петрович – соціальний педагог Мельнице-Подільського територіального центру cоціального обслуговування Тернопільської області.

Саварин Володимир Зенонович – пенсіонер, громадський активіст, депутат Чортківської районної ради (2006-2010 рр).

Сливинський Ігор Іванович. Людину з таким прізвищем та ініціалами можна знайти лише як керівника вінницького футбольного клубу «Подолянка».

Хоча це мало ймовірно, але Якимів Роман Васильович – суддя Калуського міськрайонного суду Івано-Франківської області.

Юрик Тарас Зіновійович (Блок Петра Порошенка)

З поширенням дії Закону України «Про державну службу»: Бас Олексій Дмитрович, Козелко Віктор Андрійович, Похилий Олександр Ігорович

За строковим трудовим договором на постійній основі: Жирівський Михайло Дем’янович

На громадських засадах: Воробель Олег Миколайович, Мудло Василь Дмитрович

Бас Олексій Дмитрович – керівник ТОВ «ІН-Трейд» (м. Київ, вул. Мазепи, 26).

Козелко Віктор Андрійович – юрист.

Похилий Олександр Ігорович  – керівник ПП «Полі Буд» (м. Хмельницький)

Жирівський Михайло Дем’янович – громадський діяч

Мудло Василь Дмитрович – громадсько-політичний діяч, голова товариства “Просвіта” в Зборівському районі.

Ярош Дмитро Анатолійович (Правий сектор)

З поширенням дії Закону України «Про державну службу»: Фроленкова Анастасія Ігорівна

На громадських засадах: Винар Ростислав Любомирович, Загазей Володимир Іванович, Рудяк Іван Сергійович, Суровецький Юрій Ігорович, Шараськін Андрій Андрійович

Тут уваги потребує наш земляк, славнозвісний кіборг «Богема» Шараськін Андрій Андрійович.