Головна Політакценти Тернопільськими митниками керуватиме любитель їздити під мухою

Тернопільськими митниками керуватиме любитель їздити під мухою

Голова Державної митної служби України Максим Нефьодов 13 листопада підписав наказ про призначення виконувачем обов’язків керівника новоствореної Галицької митниці, яка об’єднає Івано-Франківську, Львівську та Тернопільську області, 39-річного львів’янина Володимира Цабака.
Очільником об’єднаної Галицької митниці призначили 39-річного Володимира Цабака
Про це ZAXID.NET стало відомо зі слів джерела у Державній митній службі.

Раніше Цабак протягом кількох років очолював міську Інспекцію державного архітектурно-будівельного контролю. Саме під його керівництвом Інспекція ДАБК домоглась рішення про знесення незаконно збудованого будинку на вул. Личаківській. Це стало прецедентом — вперше в Україні примусово знесли багатоповерховий самобуд.

З 2016 до 2019 року завдяки роботі Інспекції ДАБК Львова до бюджету міста надійшло понад 27 млн грн.

Володимир Цабак у 2003 році закінчив юридичний факультет Львівського національного університету. Із 2003 року до 2016 року працював в управлінні юстиції Львівської області, згодом став керівником Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у Львові.

У липні 2019 року Володимира Цабака призначили в.о. директора департаменту містобудування ЛМР. У вересні 2019 року Володимир Цабаком переміг у конкурсі та став начальником управління капітального будівництва ЛОДА.

Володимир Цабак двічі уникнув покарання за керування авто у нетверезому стані. Обидва випадки сталися ще у 2017 році, однак досі про них не було відомо. Кожну з цих справ розглядав Залізничний райсуд Львова, який закривав провадження через закінчення термінів давності.

Перший протокол на Володимира Цабака патрульні склали вночі 13 червня 2017 року на вул. Колумба, 14 у Львові. Через два дні справу передали до суду, однак розгляд постанови постійно переносили – двічі через те, що Володимир Цабак не з’являвся на засідання, а згодом він навіть попросив відкласти розгляд, оскільки «бажає скористатися своїм правом на правову допомогу і для оформлення угоди із захисником йому необхідний час». На початку жовтня суддя Наталія Палюх закрила цю справу через закінчення терміну накладення адміністративного стягнення.

Вдруге протокол за нетверезе водіння авто на Володимира Цабака склали на початку серпня 2017 року, тобто у той час, коли суд вже розглядав перший такий випадок.

«Володимир Цабак близько 21:30 керував автомобілем на автодорозі Київ–Чоп з ознаками алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки транспортного засобу зі згоди водія», – йдеться у постанові Залізничного райсуду від 10 листопада 2017 року.

Оскільки у цьому випадку з часу порушення також минув тримісячний період, впродовж якого можна покарати водія, то суддя Юрій Бориславський закрив справу, не покаравши Володимира Цабака.

В обох постановах суду було вказано, що Володимир Цабак є безробітним, хоча він ще у липні 2016 року очолив інспекцію державного архітектурно-будівельного контролю у Львові.