Головна Політакценти Тернопільська облрада просить Зеленського повернути звання Героя України Шухевичу і Бандері

Тернопільська облрада просить Зеленського повернути звання Героя України Шухевичу і Бандері

Тернопільська обласна рада офіційно адресувала керівництву держави, зокрема, президенту Володимиру Зеленському, звернення, в якому просить повернути звання Героя України Роману Шухевичу і Степану Бандері.

Як повідомляє Україна молода, за відповідне звернення проголосувала більшість депутатів Тернопільської облради у середу.

У своєму зверненні обранці обгрунтовують свою позицію наступним чином:

«У жовтні 2007 року та січні 2010 року, за каденції третього президента України Ющенка Віктора Андрійовича, було підписано Указ про присвоєння звання Героя України (посмертно) Шухевичу Роману Осиповичу та Бандері Степану Андрійовичу, однак з приходом до влади антиукраїнського режиму Януковича Донецький окружний адміністративний суд ухвалив постанову, яким визнав незаконним присвоєння відповідних звань, аргументуючи своє рішення тим, що звання присвоїли з порушенням вимог чинного законодавства України».

Як зазначається на сайті Тернопільської облради, депутати просять Зеленського «не повторювати помилок попередніх Президентів України та задля відновлення справедливості повернути звання Героя України з удостоєнням ордена Держави (посмертно) Шухевичу Роману Осиповичу та Бандері Степану Андрійовичу за незламність духу у відстоюванні національної ідеї, виявлені героїзм і самопожертву в боротьбі за незалежну Українську державу».

Як повідомляла Україна молода, свого часу президент Віктор Ющенко підписав Указ про присвоєння звання Героя України (посмертно) Шухевичу і Бандері.

Однак за часів президентства Віктора Януковича Донецький окружний адміністративний суд визнав незаконним присвоєння цих звань та аргументував своє рішення тим, що звання було присвоєно нібито з порушенням чинного законодавства.