Головна Політакценти Теребовлянська громада належить людям, а не чиновникам

Теребовлянська громада належить людям, а не чиновникам

«Теребовлянська громада належить людям, а не чиновникам», – гучне гасло кандидатки на посаду Теребовлянського міського голови Алли Василівни Стечишин, яка сама збирається стати великим чиновником?

То що, познайомимось ближче із кандидатом «з народу» Аллою Стечишин? Найкраще про неї знають жителі сіл Сущин та Лошнів, де господиня разом із своїм чоловіком займаються аграрним бізнесом ще з 2005 року. На наше здивування односельчани швидше обурені, аніж задоволені такою співпрацею з п. Аллою, адже, як виявилось своїм пайовикам аграрії-орендатори Стичишини платять удвічі менше, ніж усі інші власники фермерських господарств Теребовлянщини – приблизно 4 тис. гривень за 1,7 га землі, в той час – середня плата за пай по громаді в інших орендаторів – 9 тис. грн. Якщо скористатись простою арифметикою та врахувати, що офіційно по селах Сущин, Остальці та Лошнів у Стечишенів 1100 пайовиків, то вийде кругленька сума у розмірі 5,5 млн. гривень, які недоотримують прості жителі нашої громади у тому числі і бюджет Теребовлянської громади (приблизно 990 000 гривень податків ЩОРІЧНО!!!) та у державний бюджет (близько 83 000 гривень військового збору). Непоганий з Алли Василівни виходить «чорний бухгалтер». Бюджет її сім’ї від таких розрахунків точно не постраждає, але от звідки наповнюватиме вона бюджет громади, якщо за її прикладом почнуть працювати усі інші фермери Теребовлянського краю???

Погодьтеся, що з такої зекономленої суми грошей можна бути непоганим благодійником та виділяти по 10 – 20 тис. гривень на садочок, школу, церкву чи організацію одноразових екскурсій в Карпати для дітей та дорослих із вказаних сіл (інформація з уст жителів та працівників установ вище вказаних сіл).

Якщо ж бути більш наполегливим та скористатись доступною для усіх публічною кадастровою картою земель України, то там теж для нас вималюється цікава картина, яка виявляється уже й підтверджена відкритим кримінальним провадженням ще у травні цього року на керівника ТОВ «Агропрогрес Теребовля» Андрія Стечишина, чоловіка п.Алли. Виявляється фермерське сімейство протягом останніх років здійснило самозахват земель загального користування у тих же Сущині та Лошневі загальною площею більше 100 га. землі!!! Самовільне захоплення землі Стечишинами продовжується й сьогодні. Збитки від такої «господарської діяльності» для бюджету становлять щорічно більше 300 тис. гривень несплаченого податку.

То як, вміє «добрий господарник Алла Василівна» господарювати?

Голубим кольором позначені земельні ділянки, що самовільно обробляються фермерськими господарствами сімї Стечишенів, без потрібних дозволів та документів. За них же і не сплачують податки!!!