Головна Політакценти Тарас Серетний пішов на прийом до лікарів

Тарас Серетний пішов на прийом до лікарів

Аби краще взнати про проблеми тернопільських медиків, кандидат у народні депутати Тарас Серетний відвідав усі без винятку лікувальні заклади файного міста.

Завітавши у колективи лікарень та поліклінік, він попросив людей у білих халатах детально розповісти про те, що їх хвилює, які є невирішені питання, чим може допомогти як депутат Тернопільської міської ради.

– Відверті розмови з лікарями, фельдшерами, медсестрами дозволять мені значно оптимізувати мою виборчу програму та доповнити її конкретними пропозиціями у галузі медицини, – зауважив кандидат у народні депутати. Також Тарас Серетний зазначив; стан тернопільської медицини – задовільний. Однак, на загальноукраїнському рівні назріла нагальна потреба запровадити страхову медицину. Причому, зауважив кандидат у народні депутати, незалежно від того, де людина працює – у бюджетній установі чи у приватному секторі, про страхові внески має подбати роботодавець. Коли той чи інший хворий буде знати, що кошти на лікування є на його рахунку, зникне корупція у лікарнях, а з поліклінік – скриньки для «добровільних» пожертв.

– Говорячи про медичну реформу, ми не повинні дбати тільки про належну оплату праці лікарів, про сучасне обладнання у медичних закладах. Маємо потурбуватися і про якість послуг, які надають медики нашим людям, про їх доступність та ефективність для кожного, у кого виникають проблеми зі здоров’ям, – наголосив Тарас Серетний.