Головна Політакценти Сьогодні відбулася перша сесія Тернопільської міської ради 8 скликання

Сьогодні відбулася перша сесія Тернопільської міської ради 8 скликання

Перша сесія восьмого скликання Тернопільської міської ради відбулася 18 листопада. Складалась вона із двох частин: організаційної та робочої. Відкрила сесію та вела її першу частину голова Тернопільської міської територіальної виборчої комісії Тетяна Семусь. Вона зазначила, що за результатами голосування та відповідно до протоколів ТВК міським головою обрано Сергія Надала. Тож запросила його скласти присягу.

Перед присягою міський голова зауважив, що новообраним депутатам доведеться працювати в умовах пандемії та побажав їм сили, наснаги і мудрості.

«Завдання новообраного депутатського корпусу у цей особливий час – об’єднатися заради розвитку міста, заради захисту і допомоги тернополянам, – сказав Сергій Надал. – Вам потрібно налаштуватися на нелегку, але конструктивну працю. Вам потрібно зрозуміти, що вибори позаду і сесійна зала має стати місцем прийняття рішень, а не майданчиком для піару. Міська рада в цих умовах – оперативний штаб. Вам доведеться приймати непрості рішення у кризових ситуаціях. Вважаю, що всі новообрані депутати мають працювати як єдина команда громади Тернополя. Від вашої злагодженої роботи залежить не просто життєдіяльність міста, а життя і здоров’я тернополян, тому закликаю Вас приймати рішення в інтересах людей, бути щирими і відкритими. Тільки тоді буде результат від спільної роботи і відповідна оцінка Вашої роботи тернополянами. Щиро вітаю новообраний склад міської ради, бажаю сили, наснаги і мудрості.».

Голова ТВК також оголосила, що до міськради Тернополя обрано 42 депутати від 6 політичних партій: ВО «Свобода» – 18, «Європейська солідарність» – 9, «Порядок. Відповідальність. Справедливість» – 5, «Сила людей» – 4, «За майбутнє» – 3, «Слуга народу» – 3. Присягу від імені всіх депутатів зачитала найдосвідченіша депутатка ТМР Марія Баб’юк. Після цього всім присутнім депутатам вручили їхні посвідчення, а священнослужителі освятили початок роботи сесії нового скликання.

На цьому організаційна частина сесії завершилася і далі її вів міський голова Сергій Надал. Для підрахунку голосів утворили лічильну комісію. На порядок денний винесли 12 питань та виступи депутатів у «Різному». Загалом, під час першої сесії новообрані депутати прийняли ряд важливих рішень, відповідно до яких вони працюватимуть упродовж всієї каденції. Зокрема, утворили та затвердили склад постійних комісій, обрали секретаря міськради, затвердили старост ТМТГ, затвердили склад виконкому та заступників міського голови.