Головна Політакценти Степан ГОРУЦ:«Влада повинна зупинити зростання цін!»

Степан ГОРУЦ:«Влада повинна зупинити зростання цін!»

Помилки влади дорого обходяться українцям. Подорожчання люди відчувають мало не щодня — з кожним відвідуванням магазину, з кожною сплатою за комірне. Навіть офіційна статистика вже не може цього приховати. За даними Держстату, ціни на продукцію промисловості в 2021-му зросли на 62,2%. Це найбільше зростання за останніх 25 років.

Подорожання є прямим наслідком безпорадності й некомпетентності влади. Адже саме вона не прислухалася до порад фахівців. Уряд вчасно не змінив механізму формування цін. Не спрямував вітчизняного газу на потреби українців. Провалив план збільшення його видобутку. І врешті-решт не підготувався до опалювального сезону та не зробив запасів газу і вугілля влітку, коли ціни на енергоносії були нижчими в рази.

«Про небезпеку такої злочинної недбалості влади завчасно попереджала Юлія Тимошенко», — каже голова Тернопільської обласної організації ВО «Батьківщина» Степан Горуц. Спираючись на власний досвід і знання, на поради кращих вітчизняних фахівців, Юлія Володимирівна вимагала від влади діяти якнайшвидше, на випередження, і захищати людей, захищати країну від майбутніх загроз. Вона радила, як це зробити краще, запропонувала цілий пакет готових рішень. Проте її попередження, пропозиції і поради нинішні горе-урядовці проігнорували.

Більше того, влада і тепер демонструє недолугість, помножену на безпорадність. Перші особи просто «забили» на проблеми і з захопленням… відпочивають. А ті, котрі залишилися на «господарстві», лякають громадян «свіжими» ідеями на кшталт запровадження продовольчих карток.

«Влада має негайно дослухатися до пропозицій «Батьківщини», покликаних розв’язати одну з головних проблем, що нині непокоять людей — зупинити зростання цін, — зауважує Степан Горуц. — Ми наполягаємо, щоб з перших днів роботи парламенту монобільшість ухвалила законопроєкти «Батьківщини» щодо стримування цін, підтримки виробників, зниження тарифів для населення та промисловості тощо. Виробникам потрібні енергоносії за посильними цінами, а не чиновницькі приписи, а людям — гроші для підвищення купівельної спроможності, а не продуктові картки».

До слова, впродовж усього минулого року «Батьківщина» намагалася напоумити владу, застерігала від усіх небезпек, пропонувала конкретні дії. Однак «слуги народу» замість завершити епоху бідності, лише поглибили її.

Діана РОМАНІВ.