Степан Барна: Сьогодні час об’єднувати зусилля та створити єдиний український опозиційний фронт, щоб втримати державу (відео)

Тернопілля завжди було послідовне в питаннях боротьби за Україну. Проте щодня перед нами стоять нові виклики та загрози, найстрашнішим з яких є проросійський реванш. П’ята колона, яка працює в інтересах Кремля, покликана зруйнувати Україну з середини і під виглядом «замирення» знищити нашу самостійність. На цьому наголошує Степан Барна, голова фракції «Європейської Солідарності» у Тернопільській обласній раді.

«Європейська Солідарність» як головна опозиційна сила закликає до створення коаліції проукраїнських політичних сил, до глибокої координації зусиль на місцевих виборах. Підтримка узгоджених кандидатів на посади міських голів і голів ОТГ має захистити громади від ще одного нашестя дилетантів під брендом «слуг» і сформувати фахові місцеві команди, здатні ефективно розв’язувати проблеми, які стоять перед громадами. Децентралізація, ініційована нашою командою, дала основу для розвитку Тернопілля. В розрізі області зросли власні доходи з 1,1 мільярда гривень до 5 мільярдів гривень у 2019 році.

Через бездіяльність і безвідповідальність центральної влади сьогодні форпостом вирішення проблем людей стало місцеве самоврядування. У той час, коли центральна влада не змогла забезпечити боротьбу з коронавірусом та підтримати людей під час ліквідації наслідків негоди на Тернопільщині, всю відповідальність на себе взяли органи місцевого самоврядування, яким не чужі проблеми людей», – акцентував він у своєму зверненні.


Відтак, «Європейська Солідарність» звертається до всіх проукраїнських політичних сил: сьогодні не час вишукувати протиріччя та розбіжності. Сьогодні час об’єднувати зусилля та створити єдиний український опозиційний фронт, щоб дати відсіч ворогу і втримати нашу державу!


«Ми маємо об’єднатися, щоб не допустити капітуляції України. Ми маємо об’єднатися, щоб Україна перемогла», – резюмував Степан Барна.