Головна Політакценти Сергій Надал закликав поліцейських залишатися захисниками тернополян

Сергій Надал закликав поліцейських залишатися захисниками тернополян

У Тернополі закривають сімейні піцерії, а в Києві продовжують працювати «велюрові» ресторани

Міський голова Тернополя звернувся до місцевої поліції та контролюючих органів, з проханням не штрафувати представників бізнесу, які продовжать працювати. Про це він заявив у своєму офіційному зверненні.

Рішення Держкомісії незаконне

Сергій Надал наголосив, що рішення Державної комісії з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій є незаконним, оскільки згідно з рішенням Конституційного суду від 28 серпня, визнано, що Кабмін і його структурні підрозділи не мають права встановлювати такі обмеження.

«Звертаюся до вас не тільки як міський голова, а і як звичайний українець, який не хоче, щоб його місто і країну знищив економічний колапс. Знаю, що вам дали наказ штрафувати підприємців міста і області. Знаю, що більшість з вас мають таку ж думку, як і ми. Ви не хочете йти на компроміс із своєю совістю, але вас змушують тиснути на тернопільських підприємців, щоб вони зупинили свою роботу. Пам’ятайте, рішення Держкомісії незаконне, це визнав Конституційний суд України», – закликав поліцейських міський голова Тернополя.

Магазини не можна забити на колодки

«Ви маєте знати, що саме завдяки місцевим податкам працюють наші тернопільські лікарні. На їх роботу уряд обіцяв мільйони, а не дав ні копійки. Пам’ятайте – в цих лікарнях можуть лікуватися ваші близькі та рідні. Впевнений, ви погодитесь, що не можна вчергове забити цвяхами двері наших затишних кав’ярень, сімейних піцерій та інших закладів громадського харчування. А магазини підприємців, з податків яких виплачуються зарплата освітян, медиків та бюджетників, не можна зачинити на колодки. І це в той час, коли люди, які вас змушують боротися з підприємцями, продовжують відпочивати у «велюрових ресторанах», – обурюється Сергій Надал.

Хочуть знищити економіку Тернополя

«Як ви можете накладати штрафи в сотні тисяч гривень підприємствам, коли від надходження податків у місцевий бюджет напряму залежить робота всіх комунальних служб. Чи ви хочете, щоб у будинки тернополян перестали постачати тепло та гарячу воду, щоб повністю зупинився громадський транспорт. Це станеться, якщо знищити економіку Тернополя. 80% бюджету Тернополя формується за кошти середнього і малого бізнесу», – підкреслив міський голова.

Поліція має бути вірною присязі українському народу та громаді

«Ми не маємо права дозволити знищити Тернопіль. Присяга зобов’язує служити народу України, служити громадам. Залишайтеся справжніми захисниками Тернополя», – підсумував Сергій Надал.

Нагадаємо

Міський голова Тернополя Сергій Надал у п’ятницю 4 серпня заявив, що, не зважаючи на “червону” зону, школи та дитячі садки Тернополя не закриватимуть на карантин. Продовжить працювати і громадський транспорт, але з таблицями “спецперевезення”.

Також, за словами Надала, заклади громадського харчування, розважальні, спортивні та культурні центри можуть працювати з дотриманням карантинних вимог, але тільки до 23 години.