Головна Політакценти Рабінович: Шуфрич – не останній із народних депутатів, хто покине “Опоблок”

Рабінович: Шуфрич – не останній із народних депутатів, хто покине “Опоблок”

Парламентська фракція «Опозиційний блок» розпадається зсередини через те, що зрадила інтереси своїх виборців, і в подальшому тенденція лише посилиться.

Таку думку висловив народний депутат України, лідер політичної партії «За життя» Вадим Рабінович в прямому ефірі авторської програми «Хто кому Рабінович» на телеканалі «112 Україна».

«Я не вперше заявляю, що «Опоблок» – зрадники! Вони зрадили інтереси виборців на Південному Сході України, коли голосували за бюджети двох урядів, за судову реформу, передавши її в руки президента, за вбивче ЖКГ, рятуючи свої «вишки», телеканали, вілли й маєтки, рятуючи свої зади. Вони – політичні пройдисвіти! Тому «Опоблок» руйнується зсередини, вчинок Нестора Шуфрича, який покинув «Опоблок» і вступив у партію «За життя», – це ще далеко не останній «опоблокопад» у парламенті!» – заявив Рабінович.

Він зазначив, що хоча фракція «Опозиційний блок» поки що не розпалася остаточно, всередині неї йде постійна боротьба різних груп впливу.

«Всередині «Опоблоку» триває боротьба груп, які не уживаються нормально, і їх чвари іноді вилітають назовні. До того ж фракція зрадила своїх виборців, голосуючи з провладними партіями – і за законом про ЖКГ, і за передачу судової влади в руки президенту, що фактично дає йому диктаторські повноваження, – тому деяким представникам «Опоблоку» просто соромно, і вони покидають його ряди», – уточнив парламентарій.

Також він розповів, що вперше питання переходу Нестора Шуфрича в партію «За життя» було порушено півроку тому, одначе тоді нардеп ще не був готовий покинути «Опоблок».

«Тоді Нестору просто було незручно залишати фракцію, адже у нього були дружні стосунки з багатьма членами «Опоблоку». Одначе кожне нове голосування цієї фракції разом з владою Шуфрич сприймав болісно. Тепер він нарешті прийняв рішення приєднатися до нашої політичної сили. І ми цьому раді!» – заявив народний депутат.

За словами Вадима Рабіновича, в «Опозиційному блоці» швидко відхрещуються від тих, хто їх залишає.
«Льовочкін вже заявив, що Шуфрич, мовляв, ніколи не представляв «Опозиційний блок» у парламенті, а був нібито частиною команди Віктора Медведчука з «Українського вибору». Таким чином вони хочуть відбілити свою репутацію. Мовляв, він не покинув нашу партію, бо не був її частиною. Це, звичайно, не так», – підкреслив політик.

На підтвердження своїх слів лідер партії «За життя» вказав на нещирість членів фракції «Опозиційний блок» як в словах, так і в діях.
«Вражає, але люди, які плетуть інтриги проти голови «Українського вибору» Медведчука, бігають до нього на поклон! За моїми даними, Юрій Бойко за останні 20 днів був у нього 14 разів, Сергій Льовочкін – двічі. Правда, вдруге його навіть не пустили до Медведчука, хоча він просився. У зв’язку з цим виникає питання: панове Льовочкін і Бойко, якщо вам не подобається Медведчук, чому ви його відвідуєте так часто? Особисто я відповідально заявляю, що він – кращий за вас в рази, бо він витягує бійців з полону, б’ється за звільнення наших хлопців. А ви, маючи телеканали й літаючи часто в Москву, не робите для країни нічого, тільки за свої зади переживаєте!» – обурився народний депутат.

Вадим Рабінович зазначив, що після всього, що сталося навколо «Опоблоку» і з його участю, реальну опозицію в парламенті тепер представляє його політична партія «За життя».

«В опозиції немає розколу! У нас є популярна партія «За життя» – і уламки паразитів, які намагаються хапатися за мертвий «Опозиційний блок». Пройдисвіти з «Опоблоку» навіть бояться виключити мене з фракції, шукають шляхи натиснути на мене і через Медведчука, і адміністрацію президента, але вони мені не попутники», – заявив парламентарій.
У той же час він підкреслив, що партія «За життя» прийме людей з будь-яких партій, які готові працювати на благо країни, включаючи «Опоблок».

«Я готовий взяти відповідальність за будь-кого, хто захоче вступити в наші ряди, з того самого дня, коли він стане частиною партії «За життя». Що було до цього, – не знаю і відповідальності не несу, а якщо людина йде до нас в партію, – з цього дня беру відповідальність», – запевнив Вадим Рабінович.