Головна Політакценти Рабінович: У Бюджеті-2018 на 69% збільшили витрати на Раду і лише на...

Рабінович: У Бюджеті-2018 на 69% збільшили витрати на Раду і лише на 10% підвищили зарплати та пенсії

У підготовленому Кабінетом міністрів України законопроекті про Державний бюджет на 2018 рік, який був прийнятий за основу Верховною Радою 14 листопада, істотно збільшено видатки на утримання уряду, парламенту і силових структур, в той час як мінімальні зарплати і пенсії залишилися на колишньому рівні.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав народний депутат України, лідер політичної партії «За життя» Вадим Рабинович, проілюструвавши свої слова інфографікою.

«Кабмін і Рада продовжують збільшувати собі витрати. Зокрема, на 69% більше тепер будуть витрачати на Апарат Верховної Ради, і на 244% (!) збільшено видатки на один тільки господарсько-фінансовий департамент уряду. А мінімальні зарплати й пенсії підвищили всього на 10%. У бюджеті визначено колосальні зарплати для чиновників і силовиків, а прості українці повинні якось виживати на мінімалку! Це ж знущання над народом!» – підкреслив політик.

Парламентарій зазначив, що мінімальна зарплата в Україні є однією з найнижчих серед країн СНД і перебуває на рівні країн Африки. Тому, за словами Рабиновича, нинішня молодь їде цілими сім’ями за кордон, зокрема, в Польщу, де «мінімалка» в 5 разів вища, ніж в Україні.

«Мінімалка в Україні – одна з найнижчих серед країн СНД. Мінімальні зарплати в Україні перебувають на рівні країн Африки! У Польщі, де працюють 3 млн українців, мінімалка в 5 разів вища, ніж у нас. Тож не дивно, що нинішня молодь їде туди цілими сім’ями. Як в Україні чесна людина може вижити на 3 тис. грн?» – висловив обурення народний депутат.

На його думку, таким бюджетом на наступний рік влада хоче «остаточно добити» населення країни.

«Схоже, своїм бюджетом на 2018 рік влада хоче остаточно добити всіх українців! Я не буду голосувати за бюджет, який забирає у населення можливість вижити!» – підсумував лідер партії «За життя».