Головна Політакценти Рабінович запропонував підвищити пенсії і соцвиплати за рахунок земельного банку для українського...

Рабінович запропонував підвищити пенсії і соцвиплати за рахунок земельного банку для українського чорнозему

В Україні необхідно створити національний земельний банк. Цей крок забезпечить залучення до бюджету не менше 6 млрд доларів щорічно.
«У нас в країні 12 млн га землі перебуває у державній власності, невідомо, що з ними відбувається, земля ніби є, але доходів від неї немає, все витікає в офшори. Так давайте створимо національний земельний банк! Звичайно, боронь Боже продавати землю, бо у нас її просто вкрадуть. Але давайте вкладемо нашу землю в наш же банк, в нашу «комору». Знаєте, за скільки сьогодні один гектар держава здає в оренду на рік? Від 400 до 1 тис. доларів. Візьмемо 500 – майже найменшу цифру, помножимо на 12 млн га і отримаємо 6 млрд доларів в рік! Цього вистачить, щоб забезпечити виплати всіх соцплатежів і пенсій, і навіть підвищити їх. Нам кажуть, що це популізм, але чому? Тому що п’ять олігархів позбудуться своїх доходів?» – обурився парламентарій.
На його думку, національний земельний банк запобіжить масовому продажу земель країни, як того вимагає Міжнародний валютний фонд, і допоможе «побудувати Європу в Україні».
«Скажіть, будь ласка, ну чому ми не можемо нашу українську землю вкласти в свій український національний банк, віддати її в оренду на довгостроковій основі великим корпораціям, як українським, так і зарубіжним, і будувати у нас Європу? Нам треба створити цю національну земельну «комору». І, що важливо, ні в якому разі не дати корупціонерам при владі продати нашу землю», – переконаний народний депутат.
«Сьогодні під демагогічними, лжепатріотичними гаслами злодії, щоб остаточно добити і розкрасти Україну, просувають «ідею» МВФ, яка звучить як «продаж вільної землі». У той момент, коли ми на це погодимося, у нас не залишиться навіть землі під ногами … Це червона риска. Не можна цього допустити!» – закликав Вадим Рабінович.
 
За словами очільника Тернопільського обласного осередку політичної партії «За життя» Олександра Кравчука, ринок землі може призвести до національної катастрофи, тому українці повинні захистити своє багатство – землю.
«Сьогодні влада в увесь голос кричить про ринок землі, мовляв, у нас має бути так, як в Європі – кожен повинен мати право придбати чи продати землю. І ніби все добре, адже ми живемо в конституційній державі, де люди мають право на власність, на продаж чи купівлю. Однак, якщо добре подумати, такий крок, як створення ринку землі, призведе насправді до катастрофічних наслідків. Адже потрібно врахувати те, в якому стані перебуває наша економіка; те, в яких соціальних умовах живе наше населення; а також й те, що наш чорнозем – один із кращих, один з найбільш родючих у світі. Якщо влада піде на поводу у МФВ й запровадить ринок землі, населення розпродасть свої землі закордонним аграрними компаніям за безцінь, щоб отримати хоча б якісь кошти. Не стоятиме осторонь й керівництво країни, яке неодмінно скористається цим «запровадженням» у своїх інтересах. Ми всі разом не повинні допустити того, щоб наше основне національне багатство, як це прописано в Конституції України, розкупили олігархи чи закордонні компанії. Вони через надмірну експлуатацію виснажать наші чорноземи, які не приноситимуть врожаїв, що, до речі, сьогодні виробляються нашими аграріями й експортуються закордон. Крім того, в країні не розвиватимуться малі та середні фермерські господарства, не буде виробництва сільськогосподарської продукції, не буде розвитку економіки. Тому ми повинні зберегти нашу землю! Найкращою альтернативою, яку пропонує наша партія «За життя» – є створення національного земельного банку!», – наголосив Олександр Кравчук.