Головна Політакценти Під час засідання колегії облдержадміністрації підбили підсумки роботи області за рік (фото)

Під час засідання колегії облдержадміністрації підбили підсумки роботи області за рік (фото)

Під час чергового засідання колегії Тернопільської обласної державної адміністрації одним із основних було питання розгляду проекту програми соціально-економічного та культурного розвитку Тернопільщини на 2018 рік. Зокрема, як наголосив під час засідання очільник краю Степан Барна заходи та завдання Програми спрямовані на реалізацію пріоритетних цілей полягають у наступному: розвиток людського капіталу та підвищення стандартів життя населення, підвищення конкурентоспроможності регіону, розвиток сільських територій.
Ключові положення програми, за словами Степана Барни, базуються на аналізі основних показників соціально-економічного розвитку області на останню звітну дату 2017 року, очікуваних за результатами поточного року, прогнозних показниках розвитку держави, області та адміністративно-територіальних одиниць, базових показниках визначених державними та місцевими бюджетами.
«Аналіз соціально-економічних показників розвитку області у 2017 році свідчить про позитивні тенденції в реальному секторі економіки та соціальній сфері, а саме: зафіксовано зростання обсягів промислового виробництва на 5,7%, валової продукції сільського господарства – на 7,5%, будівельних робіт – на 2,8%. Обсяги зовнішньої торгівлі товарами, порівняно з січнем-жовтнем 2016 року збільшились на 28,1%, позитивне сальдо складало 7,7 млн. доларів США. Обсяги вкладених у розвиток економіки капітальних інвестицій впродовж 9 місяців 2017 зросли на 49,9%. У січні-жовтні 2017 року розмір середньомісячної заробітної плати зріс на 50,9% до 5 384 грн.; індекс реальної заробітної плати складав 129,8%. Надходження до загального фонду місцевих бюджетів області за 11 місяців зросли на 42,3%. Здійснення закупівель через електронну систему дозволило зекономити 315 млн. гривень бюджетних коштів», – поінформував голова ОДА.
При цьому він акцентував: «Як бачимо по динаміці та тенденції до зростання показників по всіх галузях у поточному році, на 2018 рік ми поставили собі високу планку, тому маємо докласти максимум зусиль, щоб у наступному році їх перевершити».