Головна Політакценти Про що Степан Барна доповів Гройсману?

Про що Степан Барна доповів Гройсману?

Об’єкти соціальної сфери області до централізованого опалення підключено стовідсотково. Це 480 дошкільних навчальних закладів, 758 загальноосвітніх навчальних закладів, 63 заклади охорони здоров’я. Про це повідомив голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна, під час селекторної наради щодо проходження опалювального сезону, що відбулася сьогодні, 27 жовтня, під головуванням Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка.
«В цілому опалювальний сезон, що розпочався на Тернопільщині з 4 до 25 жовтня, проходить стабільно. В області працює 1277 котелень (97,5 %), у тому числі 74 комунальні (100 %) та 1204 відомчі (97,4 %). До централізованого опалення підключено 797 житлових будинків (100 %)», — зазначив очільник області.
Разом з тим, під час подачі теплоносіїв виникли пориви трубопроводів, що призвели до відключення окремих житлових будинків Тернополя від централізованого опалення. Станом на сьогоднішній день, 27 жовтня проводяться ремонтні роботи щодо відновлення теплопостачання у п’яти будинках, повідомив Степан Барна.
За підсумками даного засідання, Генадій Зубко головам обласних державних адміністрацій дав доручення провести моніторинг й визначити всі проблемні питання у забезпеченні успішного опалювального сезону. При виявлені фактів саботажу, бездіяльності або невчасного виконання обов’язків органами місцевого самоврядування, відповідні матеріали будуть направлені до Генпрокуратури.
Також Віце-прем’єр наголосив на кримінальній відповідальності за неналежне виконання своїх обов’язків та вкотре підкреслив, що місцеві адміністрації здійснюють державний контроль, а управлінські функції, згідно законодавства, можливостей та повноважень, покладені на органи місцевого самоврядування.