Головна Політакценти Президент Порошенко домігся підтримки з боку стратегічного союзника України – експерт

Президент Порошенко домігся підтримки з боку стратегічного союзника України – експерт

Президент заручився підтримкою ще одного стратегічного союзника України. 

На цей раз мова про такого потужного союзника, як Ізраїль, який змушений постійно жити під загрозою військових зіткнень з сусідами.

Про це на своїй сторінці в Facebook заявив блогер і політичний експерт Олексій Голобуцький.

“Ситуація багато в чому схожа з нашою – і Ізраїль навчився в ній не тільки виживати, але й процвітати! Тому, безумовно, всіляка взаємодія і обмін досвідом з цією країною для України вкрай важлива. І тому я вважаю дуже правильними кроки, які керівництво країни послідовно робить в цьому напрямку “, – упевнений політолог.

Він також нагадав, що в понеділок, 21 січня, Україна та Ізраїль підписали угоду про зону вільної торгівлі між країнами. Цей договір забезпечить збільшення товарообігу між країнами, підтримає вітчизняних виробників, а також дозволить їм отримати безцінний досвід.

“Особисто мені навіть важливішим є вчорашня подія – підписання Україною і Ізраїлем меморандуму про співпрацю в сфері озброєння. Воно повинно збільшити обороноздатність українських Збройних сил, зробити нашу армію більш високотехнологічною, краще пристосованою до сучасної війні “, – вважає експерт.

Вищезазначені домовленості, на думку блогера, позитивно позначаться на міжнародному іміджі України і дозволять зміцнити міжнародну коаліцію проти агресії з боку Російської Федерації.

“Ці угоди насправді епохальні, і в їх досягненні не можна не відзначити дипломатичні заслуги Петра Порошенка. Можна сміливо говорити про те, що президент вивів співпрацю України з Ізраїлем на якісно новий рівень. Україна ніколи раніше не мала такої кількості друзів у всьому світі, серед усіх розвинених країн! І зміцнення відносин з Ізраїлем – ще одна цеглинка в цій стіні, яка все надійніше відгороджує нас від “русского мира”, – підсумував Голобуцький.