Головна Політакценти Поліція розпочала кримінальне провадження щодо незаконних дій Бучацької ТВК

Поліція розпочала кримінальне провадження щодо незаконних дій Бучацької ТВК

Про це повідомили на сторінці політичної партії “Довіра”.

Тернопільська територіальна організація п.п. «Довіра» повідомляє Вам про ситуацію, яка склалася довкола нашої політичної сили в наслідок злочинних дій Бучацької міської ТВК.
Нехтуючи рішенням Тернопільського окружного адміністративного суду, виборчою комісією прийнято постанову від 13.10.20 року, де Тернопільській обласній організації п.п. «Довіра» відмовлено в реєстрації кандидатів в депутати Бучацької міської ради. Вказану постанову ТВК прийнято посилаючись, начебто, на порушення вимог виборчого законодавства з боку п.п. «Довіра»
Разом з тим вважаємо за необхідне ще раз зазначити, що аналогічні недоліки мали місце в територіальних списках ще, як мінімум, у чотирьох політичних сил


Хочемо сповістити, що в нашій області були аналогічні ситуації в Гусятинському та Збаразькому районах, де місцеві ТВК добросовісно виконали рішення Адміністративного суду та зареєстрували кандидатів в депутати з відповідних політичних сил.
Про те, як виявляється, рішення суду (фото 3) і виборче законодавство для Бучацької міської територіальної виборчої комісії не указ! А тому комісія без будь-якого обговорення проголосувала за відмову у реєстрації п.п. «Довіра». Нижче наводимо поіменний список осіб, які взяли на себе відповідальність за таке рішення (фото 4)
Обов’язково слід зазначити, що за роботою комісії спостерігали, проводячи фото- та відеофіксацію Петро Шеремета, Богдан Паращук, Олег Нищій, Петро Чорнота та ін., тим самим забезпечили роботу ТВК в рамках правового поля.
У зв’язку з незаконними діями ТВК п.п. «Довіра» подано скаргу до Центральної виборчої комісії, а також позовну заяву до Адміністративного суду з вимогою зобов’язати зареєструвати кандидатів у депутати від нашої партії.
Крім того, за заявою Бебиха В. В., кандидата в депутати від п.п. «Довіра» з приводу незаконних дій ТВК зареєстровано кримінальне провадження, детективами ГУНП в Тернопільській області проводяться слідчі дії.