Головна Політакценти Петро Бойко: “Однозначно, я цю довіру виправдаю, для мене це питання принципу”

Петро Бойко: “Однозначно, я цю довіру виправдаю, для мене це питання принципу”

Нового прокурора Тернопільської області представили керівництву правоохоронних органів краю, обласної адміністрації та міста. Ним став Петро Бойко. Посвідчення прокурора та Наказ Генерального прокурора України про призначення новому керівнику вручив заступник Генерального прокурора Віктор Чумак.

«Ми його знаємо по роботі у Чернівцях, він був чернівецьким гарнізонним прокурором, – сказав Віктор Чумак. – Він показав дуже хороші результати роботи, дуже хороші показники власної діяльності, тому рекомендували саме його на цю посаду. Сподіваємось, що і тут, в Тернопільській області, він покаже себе з найкращої сторони.».

Як організує роботу, на чому зосередить увагу, та як співпрацюватиме із засобами масової інформації розповів і новопризначений прокурор.

«В першу чергу висловлюю слова подяки керівництву офісу Генерального прокурора за той вотум довіри, який мені надано призначенням на посаду очільника прокуратури Тернопільщини, – зазначив Петро Бойко. – Хочу зауважити, що, однозначно, я цю довіру виправдаю, для мене це питання принципу. На кожній посаді, яку я проходив, а проходив я посади з самих низів, для мене принциповою була робота, яка не може йти в розріз з будь-якими питаннями, інтересами і так далі.

На цій посаді я зосереджу всі свої зусилля на підвищенні рівня законності та правопорядку в області. В першу чергу будемо досягати цього належною ефективною координацією правоохоронних органів. Думаю, що ми з колективом зможемо відновити і піднести на якісно новий рівень цю функцію прокуратури, забезпечити, щоб не було, так званих, війн, непорозумінь між правоохоронними органами. Ми мусимо робити одну справу, і не зосереджуватися на дрібних результатах, які лягають в чиїсь звіти, і які не несуть якоїсь явної допомоги суспільству та державі.

Всі ви прекрасно знаєте, що зараз відбувається масштабна реформа органів прокуратури, яка спрямована на відновлення довіри до цієї інституції. Я докладу усіх зусиль задля того, щоб ці ідеї на рівні області були втілені у життя, а оновлена прокуратура орієнтувалася на суспільство, на кожну людину, щоб покурор, а це слово з латини означає той, що піклується, щоб він дійсно піклувався, кожен прокурор, але піклувався інтересами кожної людини, суспільства та держави, а не, можливо, чиїмись власними інтересами.

Маю декілька тезисів для преси. Перше це – розумію, що питань багато, тому ми організуємо нашу роботу шляхом проведення систематичних брифінгів у прокуратурі області, які ми будемо проводити після того, як я детально вивчу стан справ. Друге – це звичайно питання того, що ми ніколи не будемо робити анонсів процесуальних дій, затримань, операцій і так далі. Однак, ми готові і будемо коментувати ті процесуальні рішення, які нами будуть прийняті, ті дії, які нами будуть проведені. Третє. Шановні представники ЗМІ, прошу перед поширенням якоїсь інформації, яка стосується діяльності прокуратури області, будь ласка, зверніться до прес-секретаря або до керівництва прокуратури області за коментарем такої інформації. Ми відкриті для спілкування. По-перше, з моє точки зору, це дозволить більш широко надати інформацію громадськості, по-друге, можливо, це дозволить уникнути викривленої інформації або взагалі тієї, що не відповідає дійсності.».