Головна Політакценти Парламентарій з Тернопільщини – серед співавторів законопроекту про грошову допомогу сім’ям безвісно...

Парламентарій з Тернопільщини – серед співавторів законопроекту про грошову допомогу сім’ям безвісно відсутніх військових

Народні депутати пропонують призначати одноразову грошову допомогу членам сімей безвісно відсутніх військових.

Відповідний законопроект вони подали до українського парламенту. Серед співавторів – народний депутат з Тернопільщини Микола Люшняк.

Політик каже, мета цього законопроекту – встановити справедливі соціально-правові гарантії для сімей військових, які визнані безвісно відсутніми.

– Кількість військовослужбовців, які захищають Україну від ворога, з кожним днем війни зростає. Відповідно, на жаль, й збільшується кількість захисників, які отримали статус безвісно відсутніх. Наш обов’язок – подбати про сім’ї цих військовослужбовців. Законопроектом пропонується внести зміни до Закону України “Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей”, розширивши перелік випадків отримання одноразової грошової допомоги особам, які мають право на її отримання, ще одним випадком – у разі визнання військових безвісти відсутніми, – зазначив Микола Люшняк.

Прийняття цього закону забезпечить створення належних умов для підвищення соціальних гарантій і справедливості щодо членів сімей військовослужбовців, яких визнано безвісно відсутніми.