Головна Політакценти Не можемо чи не хочемо? Хто не дає українцям заробляти на землі

Не можемо чи не хочемо? Хто не дає українцям заробляти на землі

Більше півмільйона гектарів землі сьогодні селяни нашої області віддали в оренду. Адже, будучи нібито й власниками, розпоряджатися на власний розсуд своїми паями вони не можуть.

Цей факт прокоментував радник першого віце-прем’єр-міністра з аграрних питань Михайло Апостол.

«Чому не можуть? Хто не дає на своїй землі чи землі своїх батьків працювати, вирощувати продукцію, переробляти, продавати, заробляти і збагачуватися? Хто не дає вирощувати овочі, фрукти, ягоди, горіхи, часник, малину, полуниці? Так, як це роблять у всьому світі, в тому числі і Польщі, де працює третя частина жителів області.

Невже ми гірші за поляків, невже ми можемо бути тільки наймитами, прислугою, підсобними працівниками, безправними різноробочими? Невже ми станемо щасливими, коли продамо останню безцінну, дану нам Богом в користування, землю? Чому ми, теперішні власники, є неефективними користувачами землі, а ті аферисти, що хочуть її викупити за безцінь, будуть ефективними?», – написав він у соцмережі.

Депутат Верховної Ради попереднього скликання Михайло Апостол відповів на всі ці питання, так би мовити, на власному прикладі. Він опублікував фото, на яких зображено, як він та його дружина працюють на своїй ділянці.

«Нічого, «корона» не злітає…», – прокоментував фото політик.

Порушена Апостолом проблема викликала жваве обговорення. Користувачі, серед яких чимало відомих людей, не тільки діляться думками з цього приводу, а й наводять приклади успішного господарювання.

«Без об’єднання в кооперативи, на даний час дрібному виробнику чи господарнику немає шансів успішно працювати, годувати свої сім’ї та розвиватись. Більша половина наших з Вами земляків не можуть чи не хочуть того розуміти і переконати їх деколи взагалі неможливо», «Поки ви не зрозумієте, що потрібно об’єднуватись в кооперативи толку не буде. Друге – це глибока переробка», «Ви абсолютно правильно кажете, бо не усвідомлюємо що є власниками землі, та й всіх ресурсів», – пишуть у коментарях.