Головна Політакценти На Тернопільщині сільський голова телепортував людей з-закордону

На Тернопільщині сільський голова телепортував людей з-закордону

У день місцевих виборів у двох селах на Бучаччині творилися дива. Як писали місцеві ЗМІ, явка людей у Жнибородах і Дулібах аж зашкалювала. У першому селі вона сягнула 77%, в іншому — захмарні 82%. Кажуть, що правом проголосувати «скористалися» навіть ті люди, які 25 жовтня перебували за межами не те що Тернопільщини, а й України. При цьому в інших селах такій активності виборців можна було лише позаздрити: там більше половини жителів процес волевиявлення проігнорували.

Проте місцеві мешканці, на перший погляд, неймовірні факти пов’язують не з високою національною свідомістю селян чи винаходом машини для телепортації з-закордону. У них є набагато приземленіше й прозаїчніше пояснення. Люди вважають, що до неприродньо високої явки на дільниці доклав руки кандидат від «Європейської солідарності» Мар’ян Василечко. Він є головою сільської ради у Дулібах, а мешкає в Жнибородах. Окрім цього, тісно знайомий зі Степаном Барною, з яким разом навчався у виші. Можливо через давню студентську дружбу Василечко зробив усе можливе, аби «Європейська солідарність» отримала від селян 95% голосів.

Місцеві подейкують, що пан голова з братом мають успішний бізнес — возять українців на заробітки до сусідньої Польщі. З кожного пасажира просять за послугу 60 євро. Втім може саме у такий спосіб він дбає про те, аби реалізувати заклик Порошенка і таки побудувати Європу в Україні? А співгромадян возить попрактикуватися, не інакше. Забуваючи при цьому про розвиток Дулібів і власні посадові обов’язки. Бо в селі досі біда з дорогами та освітленням.

Дізнавшись про вигідну справу сільського голови-службовця, яким, до речі, мала би зацікавитися поліція, стає зрозуміло, як на місцевих виборах вдалося «проголосувати» людям з-закордону. Якщо ця теорія є вірною, то певне й паспорти жителів громади, які перебувають на заробітках, тримає при собі. Підтвердити чи спростувати припущення можуть правоохоронці.

Антон Веселий