Головна Політакценти На Тернопільщині поліція порушила провадження за фальсифікацію виборів в Бучацькому районі

На Тернопільщині поліція порушила провадження за фальсифікацію виборів в Бучацькому районі

Про цікаве кримінальне провадження по результатах фальсифікації виборів 25 жовтня в Бучацькій ОТГ пише омбудсменка із захисту виборчих прав Громадянської мережі ОПОРА у Тернопільській області Ольга Мазаєва.

“25 жовтня у м. Бучач відбулись вибори, але, на жаль, певні персонажі, схоже, вирішили їх сфальсифікувати і “видати” бюлетені особам, яких реально на виборах не було. Поліція провела перевірку за базами даних, допитала свідків та встановила, що вказані виборці перебували за кордоном, або ж постійно проживають за межами Тернопільської області.

Поліція Бучача відкрила кримінальне провадження за фактом порушення вимог щодо особистого голосування виборцями та голосування іншими особами на ДВК № 610133, № 610150, № 610152 та № 610158 Бучацької міської ТВК за ч. 3 ст. 158-1 КК України.

За результатами почеркознавчої експертизи встановлено, що в уточненому списку виборців на ДВК № 610133, с. Бариш Бучацького району містяться групи підписів, які у різних рядках виконані ОДНІЄЮ ОСОБОЮ.

Така ж ситуація на ДВК № 610150 с. Дуліби, ДВК № 610152 с. Жнибороди, та ДВК № 610158 с. Зубрець.

Цікаво, поліція обмежиться цими дільницями, чи перевірить всі ДВК Бучацької ОТГ? Судячи з цієї ситуації може бути дуууже інтригуюче.

Принагідно хочу зазначити, що членам комісії, які “видавали” бюлетені відсутнім виборцям світить позбавлення волі на строк від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк п’ять років”.