Головна Політакценти На Тернопільщині міська рада роздає земельні ділянки, які вже мають власників

На Тернопільщині міська рада роздає земельні ділянки, які вже мають власників

На Підгаєччині продовжують вирувати пристрасті навколо земельних питань. Тепер тамтешній міський голова разом з депутатами може не лише передати сотні гектарів землі в користування сумнівному підприємству, а й забрати для втілення такої цілі землю, яка вже має власників.

Йдеться про те, що на черговому засіданні сесії міської ради, яка відбудеться завтра, 1 липня, міський голова Ігор Мерена, за підтримки місцевих депутатів, планує передати у постійне користування комунальному підприємству 227, 97 га земель сільськогосподарського призначення.

Нагадаємо, що новостворене КП «Підгаєцький фермер», яке має стати цим користувачем, існує наразі виключно «в документах»: відповідної техніки не має, місцем реєстрації вказана одна з адміністративних будівель міської ради, з працівників – лише директор підприємства. Як відомо, кум Мерени – Ігор Гатлан.

Окрім цього, Ігор Мерена та Мар’яна Тадра (начальник земельного відділу Підгаєцької міської ради), заручившись підтримкою депутатського корпусу, планують надати в користування КП земельні ділянки,  які вже є чиєюсь власністю.

На сайті міської ради є Проект рішення № 1129-8, яким передбачається передати комунальному підприємству у постійне користування, зокрема, земельну ділянку 4, 8499 га. Але нюанс в тому, що ця ділянка вже є власністю громадян, ще з 2015 року. Відповідні накази Держгеокадастру стали доступні редакції, їх додаємо у матеріалі.

Додамо, така практика для Підгаєцької міської ради не в новинку. Нещодавно тернопільські ЗМІ розповідали, про скандал в Підгайцях, коли працівники міської ради, ймовірно, скориставшись службовим становищем,  для своїх дітей взяли земельну ділянку в центрі міста Підгайці.

А скільки земельних ділянок, які вже мають власників, міська рада планує передати КП – наразі невідомо. Список депутатів, які підтримають таке рішення (та якщо підтримають), ми обов’язково опублікуємо.