Головна Політакценти Надал закликав надати звання героя України Євгену Коновальцю

Надал закликав надати звання героя України Євгену Коновальцю

Відновити історичну справедливість, надати звання героя України борцям за незалежність усіх часів та створити Пантеон Героїв закликав міський голова Тернополя Сергій Надал

Головне. Міський голова Тернополя Сергія Надал закликав надати звання героя України засновнику ОУН Євгену Коновальцю. Про це йдеться у коментарі Сергія Надала оприлюдненому з нагоди 130-річчя з дня народження Євгена Коновальця.

Цитата. “Сьогодні Україна бореться з московським окупантом. Це той самий ворог, у боротьбі з яким загинув Євген Михайлович Коновалець. Перемога на полях бою можлива тоді, коли ми переможемо на ідеологічному та інформаційному фронті. Євген Коновалець, як і інші борці за Незалежність України, мають отримати звання Героя України. Україна має шанувати своїх героїв, бо без поваги до минулого, немає майбутнього”, – зазначив у своєму коментарі Сергій Надал.

Очільник Тернополя відзначив величезний вклад Євгена Коновальця у становлення незалежної України.

“Коновалець — це приклад справжньої самопожертви і віри патріота у велику ідею Незалежної України, без якої не було сучасної України”, – зауважив Сергій Надал.

Міський голова Тернополя підкреслив важливість створення в Україні Пантеону Героїв.

«Я звертаюся до Президента, Верховної Ради, Кабінету Міністрів: у Києві має постати Пантеон Героїв. Лише так ми зможемо захистити честь та славу наших Героїв. Це буде гідний приклад для нащадків, як потрібно шанувати своїх героїв. Слава Україні! Героям Слава!» – відзначив міський голова Тернополя Сергій Надал.

Нагадаємо

  • 23 квітня сесія Тернопільської міської Ради спрямувала звернення до президента України Володимира Зеленського з вимогою надати звання героя України полковнику УНР, засновнику УВО та ОУН Євгену Коновальцю.
  • 5 березня з ініціативи Сергія Надала Тернопільська міська рада присвоїла міському стадіону назву на честь командира УПА Романа Шухевича. Тоді міський голова назвав таке рішення символічним та важливим для відновлення історичної пам’яті, а також вказав на те, що сам Шухевич був не лише добрим командиром, але й спортсменом. Попри тиск, включно з дипломатичним, Сергій Надал відмовився змінювати своє рішення, наголосивши, що Україна має право шанувати своїх героїв.
  • Також міський голова Тернополя вимагає повернути звання Героя України, Степанові Бандері. Очільник Тернополя вважає незаконним судове рішення про скасування присвоєння звання Героя України Бандері, оскільки воно було ухвалено з грубими порушеннями у часи президентства Віктора Януковича, який працював на Росію.