Головна Політакценти Можна брати і гумкою з мапи стирати Івано-Франківськ, Тернопіль… Богомолець зробила сенсаційну...

Можна брати і гумкою з мапи стирати Івано-Франківськ, Тернопіль… Богомолець зробила сенсаційну заяву

Народні депутати впяте намагаються вдправити у відставку ініцатора медичної реформи Уляну Супрун. Ольга Богомодець – Народний депутат від БПП вважає, що влада взяла курс на геноцид українського народу, і щороку з мапи можна стирати два таких міста, як Тернопіль чи Франківськ.
— Медична реформа — це голосування за закон про обов’язкове державне страхування. На наступний рік всього 3% від ВВП на охорону здоров’я. На лікування онкохворих дітей — лише 50% від необхідних коштів. Ми розпочали реформу, прийнявши закон про автономізацію, принцип “гроші йдуть за пацієнтом”. Це парламент зробив, не МОЗ. Але як можна його реалізувати, якщо видають лише половину грошей?

Виходить, одному гроші дадуть, а інший поїде на кладовище. З лікування дорослої онкології закрито лише 30%. Зі 100 тисяч нових онкохворих, які з’являються щороку, а у нас всього їх півмільйона, шанс вижити отримає лише 30 тисяч.

Іншим будуть колоти знеболювальне перед смертю і вони поїдуть по новій дорозі прямісінько на кладовище. Я можу просто по пунктах продовжувати

Прийнятий бюджет — це проект геноциду. Він не дасть зберегти життя українців, їхній людський потенціал. Нас стає менше — щороку на 200 тисяч осіб. За 5 років це цілий мільйон. Можна брати і гумкою з мапи стирати Івано-Франківськ, Тернопіль… Головна мета держави — зберігати людський потенціал. То виходить, що нікому буде захищати країну, працювати, платити податки.

OBOZREVATEL