Головна Політакценти Михайло Головко: “Запорука успіху області – це злагоджена робота депутатів”

Михайло Головко: “Запорука успіху області – це злагоджена робота депутатів”

11 пленарних засідань, більше 300 ухвалених актуальних та надважливих рішень, мільйони, та що там, десятки мільйонів коштів, які скеровувала облрада у різні галузі, щоб на належному рівні підтримувати життя в області… Минув рік з часу, як екс-депутат Верховної ради України, відомий політик, націоналіст Михайло Головко очолив Тернопільську обласну раду. Михайло Йосифович зустрівся із представниками місцевих та регіональних ЗМІ, щоб поговорити про досягнення та труднощі, з якими довелося зіткнутися на посаді очільника області, куди скеровували кошти з бюджету та й загалом у якому напрямку рухається Тернопілля.

Найперше очільник області розповів про бюджет. Як з’ясувалося, за дев’ять місяців цього року до загального фонду надійшло 638,6 млн грн власних доходів. Спеціальний фонд за доходами виконано на 97,2 млн грн. Видатки бюджету за означений період становлять 1694,5 млн грн.

«Із загального фонду на освітню сферу спрямовано 593,4 млн грн, охорону здоров’я – 104,3 млн грн, соціальний захист і соціальне забезпечення – 88,1 млн грн, культуру й мистецтво – 89,7 млн грн, фізичну культуру та спорт – 30,8 млн грн. Також станом на 15 листопада 2021-го року з державного бюджету в Тернопільську область надійшло 1 517,828 млн грн міжбюджетних трансфертів. Окрім цього, за цей період з бюджету розвитку на будівництво та регіональний розвиток спрямовано 49,2 млн грн. На утримання та розвиток автомобільних доріг та дорожньої інфраструктури за рахунок субвенції з державного бюджету освоєно 341 млн грн», – додав очільник області.

Станом на 1 листопада виконання заходів обласних програм профінансовано на майже 79 мільйонів гривень. Найбільша кількість програм діє у сферах: фізичної культури і спорту, підтримки молоді та захисту прав дітей; захисту населення і територій; освіти й науки; культури; соціального захисту; сільського та лісового господарства.

«Варто зазначити, що Тернопільська обласна рада забезпечила надання матеріальної допомоги та виплат: 1331 особі, які постійно проживають на території області, перебувають у складному матеріальному становищі, внаслідок стихійного лиха, нещасного випадку, важкого захворювання, інших складних обставин (сума видатків – 2 650 700 грн); 683 мобілізованим особам, учасникам АТО/ООС, учасникам-добровольцям АТО/ООС, їх сім’ям, сім’ям загиблих (померлих) учасників АТО/ООС, учасників-добровольців АТО/ООС, членам їх сімей, постраждалим учасникам Революції Гідності, членам сімей Героїв Небесної сотні (сума видатків – 4 009 700 грн)», – наголосив Михайло Йосифович.

Чимало уваги цьогоріч обласна рада приділила будівництву доріг, зокрема спрямували більше півмільярда гривень на ремонт автомобільних шляхів місцевого значення.

“Якість проведення ремонтних робіт – ключова вимога до їх виконавців, – зауважив Михайло Головко. – Комунальне підприємство Тернопільської обласної ради «Наглядінвестбуд» визнано замовником закупівлі робіт капітального і поточного середнього ремонту автомобільних доріг місцевого значення та вулиць комунальної власності на 29-ти об’єктах. Окрім того, цьогоріч «Тернопількомунінвест» відремонтувало 26,9 км доріг місцевого значення та 68 684 кв. м вулиць комунального значення. Також проведено ремонт штучних споруд: міст Ігровиця – Дубівці – Смиківці; міст (Почаїв – Зборів) – Білоголови – Городище; міст Об’їзна Тернополя – Великий Глибочок – Осташівці тощо”.

На завершення зустрічі голова облради наголосив: “Запорука успіху області – це злагоджена робота депутатів. Тож посівши крісло голови, я доклав чимало зусиль, щоб подолати конфлікти, непорозуміння. Переконаний, що завжди можна знайти вихід із будь-якої ситуації, ба більше того, коли у всіх єдина мета – успішна, процвітаютча область”.