Головна Політакценти Микола Люшняк: «Сьогодні перед нами стоїть вибір: чи ми будуємо хохляндію, з...

Микола Люшняк: «Сьогодні перед нами стоїть вибір: чи ми будуємо хохляндію, з якої усі насміхаються, чи сильну і процвітаючу Україну!»

Народний депутат України з Тернопільщини Микола Люшняк вперше прокоментував попередні результати голосування.

Народний обранець звернувся до громади Тернопілля і заявив про необхідність у другому турі президентських виборів ще раз згадати історію України щонайменше останніх 5-ти років та ретельно її проаналізувати. Також депутат Верховної Ради закликав усіх українців під час майбутнього волевиявлення об’єднатись навколо майбутнього України, яке не приведе її до нових страждань та занепаду.

«Перший тур президентських виборі показав високу консолідацію всіх патріотичних сил. На сьогоднішній день перед країною стоять серйозні виклики: зміна нинішньої влади або ж – розвиток держави, продовження децентралізації, реформ освіти, медицини, армії, соціальної сфери та культури. Вже скоро українці у другому турі обиратимуть чи рухатись їм вперед дорогою до Європейського союзу чи НАТО, чи тупцюватись на місці і обертатися назад…. Більше того, лише один кандидат у Президенти зумів продемонструвати не популістичними гаслами, а реальними справами свою компетентність у якості Головнокомандувача. Лише за останні роки ми нарешті отримали потужну боєздатну армію. Цю армію, омріяну ще за козацької доби,  ми створювали всі разом практично з нуля.  Це титанічна праця, однак, ми змогли!», – наголосив Микола Люшняк.

Народний обранець заявив, що результати першого туру виборів на Тернопільщині вкотре продемонстрували, що саме наша область є найбільш патріотичною:

«Перший тур показав великі проблеми, які сьогодні присутні у владі. Разом з тим, він також продемонстрував свідомість саме наших краян. Патріотизм Тернопільщини завжди стояв на найвищому рівні в країні. Саме на наших землях продовжувала діяти остання криївка УПА. Саме на Тернопіллі були знищені комуністичним режимом останні патріоти, які боролися із нацизмом та комунізмом; Проте саме сьогоднішня влада віднесла наших воїнів УПА до числа учасників бойових дій, з чим не зголошувалася жодна система впродовж 27-ми років незалежності України. Поряд із патріотичною Тернопільщиною свій розумний вибір продемонстрували й усі заробітчани на виборчих дільницях закордоном. Більша частина українців, які перебувають за межами нашої країни, обрали саме чинного Главу держави. Адже вони, працюючи за кордоном, бачать європейські реалії, в яких проживають громадяни країн ЄС і чітко усвідомлюють, що нашій Україні потрібен саме проєвропейський шлях розвитку. Переконаний, наші заробітчани підтримали чинного президента, оскільки хочуть, повертаючись назад на Батьківщину, повертатись таки у європейську країну. У цьому плані Україна зробила перші, проте, впевнені кроки. Наша країна повинна продовжити такий свій шлях».

Микола Люшняк прирівняв президентські вибори радше до загальнонаціонального протистояння проти недоліків, які все ще збереглися у влади, аніж до реального волевиявлення. Саме тому він переконаний, що справжні вибори розпочнуться у другому турі. Адже саме тоді вся українська спільнота продовжить справу, яка зародилась на Майдані, та згуртується заради розбудови потужної України.

«Сьогодні ці президентські вибори відбулися радше як всеукраїнський страйк проти недоліків у владі. Так, недоліки є, однак, у наших силах продовжувати їх змінювати! Я розумію, що Україна робить свій вибір, але сьогодні покласти край тому, що зроблено в державі – означає зневажити тих людей, які пролили кров за Незалежність і Волю своєї країни! Перетворення нашої України почалося, коли ВРУ відкинула в небуття комуністичний режим, який більше 70-ти років нищив українців як націю: Голодомори, Друга світова війна, нескінченні репресії. Саме в 2014 році ми отримали довгожданий ковток свободи і розпочали протистояння. Саме ідеї націоналізму перемогли тоталітарний режим. Ми в ейфорії і піднесенні дякували Богу за нашу перемогу. Попри це сьогодні перед нами постали нові виклики: збереження територіальної цілісності України, продовження руху змін та реформ, європейський напрямок розвитку. Я поважаю кожен вибір українця і не засуджую того чи іншого кандидата в Президенти України, але ми маємо розуміти одне: чи ми будуємо хохляндію, яка висміюється і демонструється як меншовартісна, яка стане посміховиськом для усього світу, чи ми будуємо сильну та процвітаючу Україну?! Державу горду за своїх синів і доньок, єдину та нездоланну “Від Сяну до Дону”!», – наголосив Микола Люшняк.

Народний депутат також зауважив, що своїм волевиявленням українці творять історію країни, а тому – подякував за вибір кожного:

«Сьогодні нашим волевиявленням залишаємо багряний слід в українській історії, учасниками якої ми є. Хочу подякувати усім нашим виборцям, незалежно від того, хто за кого голосував. Хочу подякувати кожному українцю за те, що прийшли і зробили свій вибір. Дякую Вам за те, що Ви не байдужі і виконали свій громадянський обов’язок. Ми маємо ще другий тур виборів. Я впевнений що українці зроблять виважений і правильний вибір!  Більше того, ми – народні депутати України, що стоять на засадах патріотизму та народовладдя, не  дозволять  звести Україну з шляху зміцнення української держави. Ми будемо захищати інтереси нашої країни, нашого краю. Зокрема, і нашої славної Тернопільщини – нашого 166-го округу», – резюмував Микола Люшняк.