Головна Політакценти Кандидат від “Голосу” має найбільше шансів перемогти у Тернополі

Кандидат від “Голосу” має найбільше шансів перемогти у Тернополі

Найавторитетніші в Україні соціологи оприлюднили останні заміри напередодні виборів
За тиждень до виборів продовжує зростати рейтинг партії “Голос” Святослава Вакарчука. Натомість рейтинг партії “Європейська солідарність” та “Батьківщина” падає. Про це свідчать оприлюднені результати дослідження Центру Разумкова, що проводилися з 5 по 11 липня цього року.
Зазначається, що найбільшу підтримку серед українців має партія “Слуга народу”, за яку готові віддати свої голоси 41,5% опитаних українців, які визначилися з вибором і братимуть участь у голосуванні. За партію “Опозиційна платформа – за життя” мають намір проголосувати 12,5%, за партію “Голос” – 8,8%, за партію “Європейська Солідарність” – 8,3%, за Всеукраїнське об’єднання “Батьківщина” – 7,0%, за партію “Сила і честь” –  4,6%. За “Опозиційний блок” готові проголосувати 3,8% респондентів, за Всеукраїнське об’єднання “Свобода” – 2,5%, за Радикальну партію Олега Ляшка – 2,4%, за партію “Українська стратегія Гройсмана” – 2,0%, за партію “Громадянська позиція” – 1,8%, за партію “Об’єднання “Самопоміч” – 1,4%, за “Партію Шарія” – 1,2%. Ще 13,7 % виборців не визначилися.
Партія “Голос” є серед лідерів патріотичних сил на Заході України, де серед тих, хто визначився і піде на вибори за неї готові віддати голоси 17,7 % виборців, які підуть на вибори та визначилися. За “Європейську солідарність” готові проголосувати на Заході лише 12,9 %, за ВО “Батьківщина” – близько 7,5 %, за “Громадянську позицію” – 2,7 %, і за “Самопоміч” – близько 3 % виборців, які визначилися і підуть на вибори.
Було опитано 2018 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення країни за основними соціально-демографічними показниками. Вибірка опитування будувалася як багатоступенева, випадкова із квотним відбором респондентів на останньому етапі. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.
Очевидно, що партійні рейтинги напряму відіб’ються на підтримці мажоритарників по Тернополю. Таким чином, найбільше шансів перемогти має кандидат від партії “Голос” Максим Черкашин. Серед інших він має найбільший запас до зростання рейтингу за рахунок партії. Максим Черкашин є новим у великій політиці, але має значний успішний досвід роботи у міському виконкомі Тернополя, де реалізовував проекти з підтримки молоді, розвитку громадського сектору, залучення інвестицій. Серед претендентів це найбільш компетентний і фаховий представник тернопільської громади.