Головна Політакценти Головний рятувальник отримав два гектари в дарунок

Головний рятувальник отримав два гектари в дарунок

Остання сесія Борщівської міської ради відзначилася земельним «дарунком» головному рятувальнику району Тарасу Рогозі депутати надали ділянку площею у 2 гектари. Ділянка призначена для ведення особистого селянського господарства.
Напередодні засідання питання виділення земельної ділянки розглянула комісія з земельних питань. Депутати на земельній комісії не погодили виділення двох гектарів землі громадянину Тарасу Рогозі. Але рішення комісії має рекомендаційний характер. У сесійній залі депутати проігнорували зауваження профільної комісії і підтримали виділення земельної ділянки.
Питання щодо виділення йому землі очільник Борщівського райвідділу управління ДСНС в Тернопільській області Тарас Рогоза піднімав неодноразово. Кілька місяців тому він уже звертався до депутатів щодо з таким проханням, однак у залі не знайшлося достатньої кількості депутатів, готових підтримати це рішення.
Звичайно, право отримати земельну ділянку для ведення особистого селянського господарства громадянам гарантоване законом України, однак чомусь скористатися ним вдається не всім. У цій ситуації є і моральний аспект. У нас в пріоритеті було виділення ділянок учасникам АТО, які проживають у межах громади. Щоб забезпечити усіх бійців землею, навіть доводилось відмовляти учасникам АТО з району та області. У той же час депутати віддали 2 га землі людині, яка навіть не має відношення до АТО та не має першочергового права на отримання цієї ділянки.
До того ж, станом на сьогодні за бійцями АТО в межах громади не зарезервовано жодного гектару. У 2017р з Борщівської ОТГ на контракт пішли 18 чоловік. Дехто ще проходить службу, дехто вже отримав ділянки, але переважна більшість ні.
У 2018 році планується підписання 20 контрактів, 8 громадян уже підписали контракт.
Скандальне питання під час сесії не підтримали лише чотири депутати. Поіменний список голосування додається.
Що цікаво, серед тих, хто підтримав рішення, депутати, які позиціонують себе, як борці за справедливість у земельних питання міста.

Sergii Garasiuk