Головна Політакценти Головко і Побер проти реформування судової системи?

Головко і Побер проти реформування судової системи?

51EC7957-D724-4789-84F6-535601E3D65B_mw1024_s_nТернопільські нардепи Барна О.С., Барна С.С,., Юрик Т. З., Люшняк М. В., Заставний Р. Й., Соляр В. М., , Пастух Т.Т., Чижмарь Ю.В.,Гопко Г.В. голосували за  закон про внесення змін до Закону України “Про судоустрій і статус суддів” та інших законодавчих актів щодо удосконалення засад організації та функціонування судової влади відповідно до європейських стандартів.

Однак Побер І. М. чомусь не голосував, а Михайло Головко утримався від такого рішення.

Законопроектом пропонується ліквідувати систему судів загальної юрисдикції, які спеціалізуються на розгляді господарських справ; додатково створити окружні суди з розгляду цивільних і кримінальних справ; зменшити кількість адміністративних посад у судах.
Проектом також передбачається ліквідувати інститут допуску справи до провадження у Верховному Суді України; розширити повноваження ВСУ, зокрема, надати право безпосередньо здійснювати судочинство на підставах та в порядку, встановленому процесуальним законом; замість Вищої кваліфікаційної комісії суддів України створити Кваліфікаційно-дисциплінарну комісію суддів, яка утворюватиме зі свого складу кваліфікаційну комісію суддів і дисциплінарні комісії суддів тощо.