Головна Політакценти Голова обласної ради Віктор Овчарук бере участь у 12-му Форумі «Європа-Україна»

Голова обласної ради Віктор Овчарук бере участь у 12-му Форумі «Європа-Україна»

У місті Жешуві (Республіка Польща) 24-25 січня відбувається 12-й Форум «Європа-Україна», участь у якому бере голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук.

Подія є однією із ключових міжнародних заходів у Польщі, присвячених  питанню співпраці та формуванню об’єктивного бачення спільних проблем Європи та України. Головна тема 12-го форуму – «Україна і Європа. Співпраця після 2019».

Цьогоріч тут обговорюють актуальні питання понад 1 200 осіб, відбуваються більше тридцять панельних дискусій на тему розвитку політичної та економічної співпраці між Україною та іншими європейськими країнами.

Окрім цього, у рамках форуму діє Східний виставковий Ярмарок, під час якого презентовано десять регіонів серед яких і Тернопільщина.

Відтак, на 12-му Форумі йдеться про продовження реформи та модернізації України в ситуації 2019 року, можливість України скористатися співпрацею з країнами Європейського Союзу та НАТО, про наступні кроки  для забезпечення подальшого розвитку країни та її інтеграції з європейськими та євроатлантичними структурами.

Тематичний блок «Міжнародна політика» включає панельну дискусію, у якій взяв участь очільник Тернопільщини.

– У рамках концепції «Моральні аспекти перспективи старіння» увага має бути  спрямована на суспільно визнані та прийняті моральні цінності, норми, що легітимно практикує суспільство, і на ту роль, яку вони відіграють у соціальній інтеграції різних поколінь, – зазначив Віктор Овчарук.