Головна Політакценти Газета яка порушує Закон вимагає законності від інших

Газета яка порушує Закон вимагає законності від інших

chornuhaДругий місяць поспіль в поштові ящики тернополян надходить безкоштовна газета “Тернопільська правда”. Тираж понад 30 тис, сторінки кольорові (усі!) та суб’єктивні й односторонні матеріали.
“Герої” першого номеру щомісячника були обурені матеріалами зі звинуваченнм у корупції, дерибанах тощо, вирішили звернутись безпосередньо до працівників редакції. Поспілкуватись з, так званими, колегами мали намір і тернопільські журналісти.
Але ані адреси, імен редакторів чи засновників, номерів телефонів чи електронних адрес на шпальтах видання немає.

Газета Про все вішукала трьох дівчат засновниць ГО “Громадсько-правовий захист”, яка є  засновником газети, але дівчата пояснили, що нічого не знають про заснування ними такої громадської організації.

Шукали редакцію представники партії “Самопоміч” і далі, ніж три дівчини “засновниці”, не зайшли.

Міліція вийшла на слід тих же дівчат.
Відтак, газетою зацікавилось чимало представників місцевих громадських організацій, представники правоохоронних органів, в тому числі і прокуратури.

За клопотанням останньої суд вилучив тираж так званої газети.
В результаті, 5 травня, вилучили кілька тисяч екзмеплярів газети “Тернопільська правда” в офісі компанії ПБС Маркетингові технології, однак пан Тимошик – директор рекламної агенції також відхрещується від газети, мовляв його просто замовили розповсюдити. 
За старою традицією газета була  знову без вихідних даних. Це кричуще порушення, адже розповсюджувати безкоштовно друковані матеріали без вихідних даних – заборонено.

DSCN355812 травня в тернопільському прес-клубі відбулось засідання за участі головного редатора цієї газети – В’ячеслава Ковтуна. На звинувачення щодо порушень законодавства України він “ввімкнув дурника” і пояснив: “У нас молоді журналісти, котрі не врахували, що треба вихідні дані”…
Відтак, “редакція” “Тернопільської правди” обурена “цензурою” в нашій області, адже не можна писати “чорні матеріали” під вибори міського голови безнаказанно.

На даний час по факту розповсюдження газети без вихідних даних порушено кримінальне провадження, а також за фальшування документів  та не сплату податків.

Вчора вже появився і редакційний договір між журналістами і засновником газети.

DSCN3562