Головна Політакценти Віктор Шумада – тернопільський делегат в Конгресі місцевих влад Ради Європи

Віктор Шумада – тернопільський делегат в Конгресі місцевих влад Ради Європи

10731059_815296538509330_4127362062220732561_nКерівник Тернопільської міської організації “БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА” СОЛІДАРНІСТЬ”, депутат міської ради Віктор Шумада увійшов в склад делегації України у Конгресі місцевих і регіональних влад Ради Європи.

Від 14 березня 2015 року на часткову заміну статті 2 Указу Президента, тернополянин Віктор Шумада, спільно з представниками інших міських і районних рад, став прездставником України в Палаті місцевих влад Конгресу.

  • Для мене це є дуже важливим, оскільки присутність України в Конгресі багато про що говорить. 200 тисяч муніципалітетів і регіонів, які обговорюють загальні проблеми, діляться досвідом, допоможуть нам продовжити налагодження процесу європейської уніфікації, просування демократії і співробітництво між різними рівнями влади різних держав. Конгрес займається такими специфічними питаннями як, наприклад, безпека в муніципалітетах, міжкультурний і міжрелігійний діалог, міграція, культура, освіта та багатьма іншими. Спільною працею маємо будувати відкрите та чесне самоврядування для громади Тернополя. – пояснює Віктор Шумада.

Указ щодо введення нових представників в делегацію вже набув чинності. До слова, раніше представником Тернопільщини був теперішній народний депутат Степан Барна. Проте, згідно з Указу Президента він, разом із низкою інших представників, був виведений зі складу делегації.