Головна Політакценти Віктор Шумада: Олігархічні власники телеканалів через «слуг народу» продовжують тиск на українську...

Віктор Шумада: Олігархічні власники телеканалів через «слуг народу» продовжують тиск на українську мову. Вимагаємо у президента Зеленського це зупинити!

Тернопільська районна рада підтримала ініціативу фракції «Європейської Солідарності» та проголосувала за звернення щодо захисту української мови.

«Чому виникла необхідність вкотре запропонувати нашій раді прийняти відповідне звернення? Бо ми його приймали раніше, приймали ради й інших рівнів, але, на жаль, ситуація в країні не змінюється. Провладна партія «Слуга народу», її окремі депутати продовжують тиск і наступ на українську мову. Ми бачимо як влада протягом двох останніх років, депутати від монобільшості системно ініціюють у Верховній Раді різноманітні законопроекти, поправки, які скеровані на те, аби внести зміни в закон про функціонування української мови як державної. Олігархічні власники медійних телеканалів через «слуг народу» продовжують тиск і намагаються усунути українську мову, аби транслювати російськомовні серіали, вести політичну агітацію російською, а також здійснювати друк періодичних видань російською», – на цьому наголосив голова фракції «Європейської Солідарності» у Тернопільській районній раді Віктор Шумада.

У тексті звернення, прийнятому депутатами Тернопільської районної ради, йдеться про вимогу до президента України Володимира Зеленського та Верховної ради України припинити тиск та переслідування української мови. Водночас, рада звернулася й до народних обранців незалежно від партійної приналежності – усвідомити персональну відповідальність за майбутнє країни і не голосувати за русифікаторські законопроєкти, а у випадку якщо законопроекти 5554 та 5554-1, а також законопроект 4107 будуть прийняті міри.

«Ці звернення ми скерували всім народним депутатам з Тернопільщини від «Слуги народу», які голосували за внесення правок до закону про мову, а це : Ігор Василів, Андрій Богданець, Іван Калаур, Людмила Марченко, Євгенія Кравчук, Володимир Гевко. Нехай вони знають нашу позицію, знають, що громада за ними слідкує та дивиться їхні голосування і їм треба буде нести відповідальність перед своїми виборцями, перед тернополянами», – резюмував Віктор Шумада.