Головна Політакценти Віктор Овчарук: «Підготовка управлінських кадрів – основний чинник впровадження нової моделі управління,...

Віктор Овчарук: «Підготовка управлінських кадрів – основний чинник впровадження нової моделі управління, адекватної суспільним очікуванням і реаліям сьогодення»

У залі засідань Вченої ради ТНЕУ 27 серпня відбувся семінар «Соціальна модернізація регіону: новітні підходи до управління та підготовка управлінських кадрів».

Основними спрямуваннями цього заходу є питання децентралізації й соціальної модернізації регіонів у контексті розроблення нових підходів до формування кадрового забезпечення соціальної сфери. Реалізація яких можлива завдяки спільній роботі Тернопільської обласної ради, Тернопільського національного економічного університету та Громадської спілки з реорганізації системи охорони здоров’я України.

– Упродовж останніх років у нашій державі  активно впроваджуються реформи – як глобальні, такі, як децентралізація, так і секторальні – в освіті та медицині. Відповідно стара система управління – не в змозі ефективно відповідати на виклики та адекватно і результативно регулювати глобальні зміни, спрямовуючи їх у розвиток бажаних для суспільства напрямків. Саме тому нагальною стає проблема впровадження нової моделі управління, адекватної суспільним очікуванням і реаліям сьогодення. У створенні нової моделі –  важлива підготовка управлінських кадрів та формування нових підходів до кадрового забезпечення соціальної сфери. Це стосується усіх галузей, у тому числі і медицини, реформа якої почала набирати обертів цього року. Постає багато питань, тому для того, аби відповісти на них потрібно спільно окреслити проблеми та обговорити пропозиції, подискутувати і поділитися досвідом. Досягнути ефективного результату можливо завдяки організації таких семінарів та тренінгів. Дякую Тернопільському національному економічному університету, який відгукнувся на виклики часу та пропозиції Тернопільської обласної ради. Маючи потужний науковий потенціал у сфері управління, представники університету активно  долучаються до вирішення нагальних питань, які нині постають перед громадам, зокрема питань модернізації управління. Бажаю усім учасникам семінару плідної роботи. Переконаний, що фахівці територіальних громад, районних та обласних установ отримають потрібні знання, які стосуються новітніх підходів до управління у галузі медицини, – наголосив голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук.

До слова, результати обговорення, спрямують на забезпечення ефективного розвитку територіальних громад.