Головна Політакценти «Відкриємо кризовий реабілітаційний центр для жінок – жертв домашнього насильства», – заявила...

«Відкриємо кризовий реабілітаційний центр для жінок – жертв домашнього насильства», – заявила Дар’я Проскурякова, перший номер у списку «ОПЗЖ» в Тернопільську обласну раду

За словами Дар’ї Михайлівни Проскурякової, яка очолює список кандидатів в депутати у Тернопільську обласну раду від Тернопільської регіональної організації «Опозиційна платформа за життя», в Україні та й на Тернопільщині сьогодні гостро стоїть проблемне питання – будівництва та функціонування кризових реабілітаційних центрів для жінок – жертв домашнього насильства.

«У нашій програмі є відкриття кризового центру для жертв домашнього насилля на території Тернопільської області, – розповіла Даря Проскурякова, перший номер у списку «ОПЗЖ» в Тернопільську обласну раду. – На базі даного центру буде надаватися фахова психологічна та юридична допомога для жінок, а також здійснюватиметься допомога на період адаптації – це і харчування і надання медичних послуг, та комфортні умови проживання для матерів з дітьми, обовязково дитячий садок на базі центру, щоб жінки мали можливість працювати. На базі реабілітаційного кризового центру має бути допомога з подальшим працевлаштуванням, а також соціалізація матерів та дітей, які постраждали внаслідок домашнього насильства».

Як зауважує Дар’я Проскурякова, на Тернопільщині є дуже багато жінок, які бояться піти від чоловіка-тирана, бо немає куди.

«Основна причина чому жінка терпить домашнє насильство це те, що немає куди звернутися за допомогою і немає куди піти, – наголошує Дар’я Проскурякова. – Я вважаю, що будівництво кризового реабілітаційного центру вирішить ці проблеми і тоді жінкам не треба буде знову і знову переживати домашнє насильство, а можна буде взяти дітей, речі першої необхідності, документи та просто піти і більше не терпіти – приниження, побої та зневажливе ставлення до себе і власних дітей».