Головна Політакценти Володимир Гройсман взяв участь у відкритті Дня поля й саду

Володимир Гройсман взяв участь у відкритті Дня поля й саду

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман взяв участь у традиційному відкритті Всеукраїнського дня поля й саду, до якого долучилися аграрії зі всієї області та гості з різних куточків України. Під час урочистостей Глава Уряду зазначив, що виступає за повну і дієву підтримку фермерських господарств, які служать основною агросектору держави.

У рамках робочого візиту Прем’єр-міністр також оглянув техніку, представлену на фермерському господарстві «Гадз», яке спеціалізується на вирощуванні зерняткових та кісточкових фруктів і ягід. Підприємство серед лідерів галузі за темпами нарощування плодових насаджень не лише в Тернопільській області, але й в Україні.

«Я тут, щоб підкреслити важливість вашої праці, – сказав Глава Уряду аграріям. – Україна має стати економічно сильною державою, тоді ми вирішимо багато проблем, які накопичилися десятиріччями. І в цьому завданні роль АПК є дуже важливо. Для цього ми запроваджуємо справедливі інструменти чесної підтримки тих, хто працює на агроринку, просуває нашу продукцію за кордон та створює робочі місця».

Прем’єр-міністр наголосив, що всі програми підтримки, запроваджені передусім цього року, направлені на зростання поголів’я, насичення ринку продукцією українського виробництва, створення потужного сектору переробки сировини.

«Цього року ми компенсуємо 25% вартості сільгосптехніки, маленьким фермерам – 40%. Ми надаємо пріоритет розвитку тваринництва – 2500 грн за теля віком до 13 місяців для домашніх господарств. Також держава компенсує 25-30% вартості будівництва тваринних комплексів. Ми хочемо допомогти вам!» – зазначив Володимир Гройсман. Він закликав аграріїв активніше брати участь у програмах, адже вони дозволяють суттєво здешевити виробничий процес і направити ресурс у розвиток, отримати нові можливості зростання. «У першому кварталі економіка України зросла на 3,1%, відбулося 49-відсоткове зростання експорту агропродукції. Це означає, що на світових ринках чекають нашу продукцію. І ми також повинні створювати додану вартість», – додав Глава Уряду.